Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΣΩΤΗΡΙΑ»
Ξεχειλίζουν τα λύματα από τις αποχετεύσεις, σοβαροί κίνδυνοι για τους ασθενείς

Ασθενείς, συγγενείς και υγειονομικοί αντιμέτωποι με τα λύματα
Ασθενείς, συγγενείς και υγειονομικοί αντιμέτωποι με τα λύματα
Σιφόνια ξεχειλίζουν και λύματα τρέχουν μπροστά στις εισόδους των πανεπιστημιακών κλινικών και των εργαστηρίων του Νοσοκομείου «Σωτηρία»! Αυτήν τη σοβαρή καταγγελία κάνει η «Ταξική Αγωνιστική Συσπείρωση» στο Σωματείο του Νοσοκομείου, αποκαλύπτοντας την επικίνδυνη κατάσταση με την οποία έρχονται αντιμέτωποι οι ασθενείς και οι συγγενείς, αφού είναι αναγκασμένοι να τσαλαβουτούν στα λύματα, ενώ ιδιαίτερα έντονο είναι το πρόβλημα με τους ογκολογικούς ασθενείς, που περνούν ώρες δίπλα στο πρόβλημα, περιμένοντας στην αίθουσα αναμονής το ραντεβού της θεραπείας τους.

Η «Ταξική Αγωνιστική Συσπείρωση» επισημαίνει ότι το πρόβλημα με την αποχέτευση στο κτίριο των «300 Γυναικών» του νοσοκομείου είναι χρόνιο και, παρ' όλα αυτά, μήνες τώρα η απαράδεκτη κατάσταση αντιμετωπίζεται με ημίμετρα. «Εξωτερικό συνεργείο ξεβουλώνει την αποχέτευση, που λίγες μέρες μετά - ακόμα και την επόμενη - ξαναξεχειλίζει. Είναι πασιφανές ότι η λύση απαιτεί ριζική ανακατασκευή, κάτι που δεν υλοποιείται», αναφέρει.

Υπενθυμίζει χαρακτηριστικά ότι «από το περιβόητο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας των 31 δισ. - που θα τα φορτωθούμε και ως δανεικά και με τη φορολεηλασία μας και με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευσή του - μόνο 317 εκατομμύρια ευρώ προορίζονται για "ένα δείγμα" ανακαινίσεων και υποδομών, και σε ορισμένες μόνο πτέρυγες νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας ανά τη χώρα. Και ως το πλείστον η έγνοια ΕΕ - κυβέρνησης δεν είναι οι ανακαινίσεις αυτές να αναβαθμίσουν τη λειτουργική, επιχειρησιακή ικανότητα των νοσοκομείων, αλλά το "πράσινο αποτύπωμά" τους, δίνοντας προτεραιότητα στην ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων, που σημαίνει "δουλειές με φούντες" για τους εργολάβους και τους κατασκευαστικούς ομίλους».

Συνεχίζοντας επισημαίνει ότι «χωρίς να υποτιμάμε την ανάγκη για ενεργειακές αναβαθμίσεις, την ώρα που χάνονται ανθρώπινες ζωές από ελλείψεις ακόμα και των στοιχειωδών, κατακαίγεται και πνίγεται όλη η Ελλάδα και η κυβέρνηση προγραμμάτιζε να κάνει τους πυροσβέστες της σοβαρά υποστελεχωμένης Πυροσβεστικής και οδηγούς στο ΕΚΑΒ, μιλάμε για τον ορισμό της υποκρισίας».

«Γλαφυρά το βλέπουμε και στο νοσοκομείο μας: Υποδομές που καταρρέουν από τη μία, φορτιστές για ηλεκτρικά αυτοκίνητα από την άλλη. "Ολα τα είχε η Μαριορή, ο φερετζές τής έλειπε...". Επειδή το θέμα με τα λύματα όχι μόνο είναι απαράδεκτο αλλά είναι και επικίνδυνο, να κόψουν τον λαιμό τους διοίκηση, ΥΠΕ, υπουργείο να το λύσουν τώρα!», καταλήγει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ