Τρίτη 5 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΤΣΟΥΡΗ
Νέα στοιχεία για την στάση της αστυνομίας απέναντι στο κροατικό φασιστικό τάγμα

Το τάγμα των Κροατών φασιστών λίγο πριν από την επίθεση
Το τάγμα των Κροατών φασιστών λίγο πριν από την επίθεση
Καθώς συνεχίζεται η ανακριτική διαδικασία για την επίθεση των φασιστών Κροατών χούλιγκαν και των Ελλήνων ομοϊδεατών τους στη Νέα Φιλαδέλφεια, που οδήγησε και στη δολοφονία του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσούρη, έρχονται στο φως ορισμένα στοιχεία για το πώς αυτοί οι εγκληματίες κατάφεραν να διασχίσουν ανενόχλητοι όλη τη χώρα. Ενας από τους ανώτερους αξιωματικούς της αστυνομίας που απομακρύνθηκε από τη θέση του φέρεται να έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά της ηγεσίας του Σώματος, καταγγέλλοντας ότι αγνόησε τις αναφορές του ίδιου για την έλευση των Κροατών χούλιγκαν και τους κινδύνους που υπήρχαν. Επίσης κατηγορεί την ηγεσία για σχέδιο σε βάρος του για να «αποσείσουν και να αποκρύψουν τα βαρύτατα πειθαρχικά τους παραπτώματα στα οποία υπέπεσαν και τα οποία αποτελούν τη μοναδική γενεσιουργό αιτία επί όσων θλιβερών γεγονότων διαδραματίστηκαν την 07/08/2023 στη Νέα Φιλαδέλφεια».

Επίσης, όπως υποστηρίζεται, με το σχέδιό τους, οι ανώτατοι αξιωματικοί ήθελαν να «βλάψουν» τον καταγγέλλοντα αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. «διά την σε βάρος του ασκηθείσα ποινική δίωξη για ανύπαρκτο πειθαρχικό παράπτωμα», ενώ παράλληλα γίνεται λόγος για «παραβίαση της μυστικότητας της διενεργούμενης Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης», καθώς επίσης και για παράνομη απόσπαση του καταγγέλλοντος από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. σε Αστυνομική Διεύθυνση της Αττικής.

Ο καταγγέλλων αξιωματικός περιγράφει στη μηνυτήρια αναφορά όλες τις ενέργειες στις οποίες προέβη υπηρεσιακά και λέει ότι αυτοί τους οποίους ενημέρωσε, επιτελείο και τοπικές αστυνομικές διοικήσεις, «επέδειξαν την ίδια ακριβώς αδιαφορία (απόλυτη), στην εκπλήρωση του υπηρεσιακού καθήκοντος αφού ενήργησαν (αρχειοθέτησαν) με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που είχαν ενεργήσει όταν έλαβαν γνώση της Εκθεσης Αξιολόγησης και Εκτίμησης της Υποδιεύθυνσης Αστυνομικής Βίας στους Αθλητικούς χώρους για το υψηλό ρίσκο επικινδυνότητας και της ποδοσφαιρικής αναμέτρησης των ομάδων της ΑΕΚ και της Ντιναμό Ζάγκρεμπ για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια...». Το ίδιο αγνοήθηκε και με έγγραφο της Interpol Μαυροβουνίου.

Ακόμα, σύμφωνα με κάποιες αναφορές, δεν έχει καταγραφεί κάποιο βίντεο τη στιγμή που ο άτυχος Μιχάλης δέχεται τη θανατηφόρα μαχαιριά, κάτι που δείχνει ότι ο δράστης ή οι δράστες μπορεί να είχαν γνώση για κάποιο «τυφλό» σημείο, που δεν καλύπτεται από κάμερες. Επίσης, ανάμεσα σε άλλα έγινε γνωστό ότι ανάμεσα στους 105 συλληφθέντες Κροάτες είναι δύο αθλητές χόκεϊ της Εθνικής ομάδας της Κροατίας, που ισχυρίζονται ότι δεν συμμετείχαν στην επίθεση και ότι συνελήφθησαν την επομένη της επίθεσης, ο ένας στο ξενοδοχείο που διέμενε και ο άλλος στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας ενώ έφευγε από τη χώρα για την Ιταλία. Λένε ότι ήρθαν για τουρισμό στην Ελλάδα και ότι δέχθηκαν βίαιη συμπεριφορά κατά την ώρα της σύλληψής τους.

Επίσης, ο Αλ. Κούγιας, συνήγορος του συλληφθέντος οπαδού του Παναθηναϊκού για την υπόθεση της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσούρη, κατέθεσε αίτημα αποβολής της ΠΑΕ ΑΕΚ από την υποστήριξη της κατηγορίας.


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ