Παρασκευή 1 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Ιρανικά κρατικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι «η υπηρεσία Πληροφοριών του υπουργείου Αμυνας απέτρεψε ένα από τα μεγαλύτερα σχέδια δολιοφθοράς με στόχο τη βιομηχανία πυραύλων και την αεροπορική βιομηχανία του Ιράν». Επικαλούμενα αξιωματούχους του υπουργείου Αμυνας, ανέφεραν ότι τη σχετική επιχείρηση καθοδήγησαν οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ, με στόχο τη προώθηση ελαττωματικών εξαρτημάτων στην παραγωγή πυραύλων προηγμένης τεχνολογίας.

ΤΖΕΝΙΝ.-- Παλαιστίνιος οδηγός παρέσυρε με το φορτηγό του και σκότωσε έναν στρατιώτη των κατοχικών ισραηλινών δυνάμεων, αφού έπεσε πάνω στο σημείο ελέγχου Μακαμπίμ, στα όρια με τη Δυτική Οχθη. Οι κατοχικές δυνάμεις καταδίωξαν και τελικά σκότωσαν τον 41χρονο, έξω από το χωριό Νιλίν. Η «Χαμάς» χαρακτήρισε την επίθεση στο ισραηλινό σημείο ελέγχου «ηρωική επιχείρηση», χωρίς να διεκδικήσει την ευθύνη για αυτήν.

ΜΟΣΧΑ.-- Η Ρωσία συμφώνησε με τις χώρες του ΟΠΕΚ+ σε περαιτέρω μειώσεις στις εξαγωγές αργού πετρελαίου και θα ανακοινώσει τα βήματα στα οποία θα προχωρήσει την επόμενη βδομάδα, δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της χώρας Αλ. Νόβακ. Η Μόσχα έχει ήδη δεσμευτεί σε μια περικοπή 300.000 βαρελιών για τον Σεπτέμβριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ