Παρασκευή 1 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ
Δεκάδες νεκροί από πυρκαγιά σε κτίριο υποβαθμισμένης συνοικίας

Σε τουλάχιστον 74 ανέρχονταν μέχρι χτες οι νεκροί, ανάμεσά τους και τουλάχιστον 12 παιδιά, από την πυρκαγιά που ξέσπασε στη διάρκεια της νύχτας της Τετάρτης προς Πέμπτη σε πενταώροφο κτίριο στο κέντρο του Γιοχάνεσμπουργκ. Πάνω από 50 τραυματίες διακομίστηκαν σε διάφορα νοσοκομεία.

Το κτίριο βρίσκεται σε υποβαθμισμένη περιοχή στην πρώην επιχειρηματική συνοικία της πόλης, με κάποιους από τους ενοίκους να διαμένουν σε αυτό παράτυπα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της υπηρεσίας διάσωσης της πόλης.

Εξάλλου, ενδεικτικό των υποβαθμισμένων συνθηκών διαβίωσης των ενοίκων είναι το γεγονός ότι η πυρκαγιά ενδέχεται να ξεκίνησε από ένα αναμμένο κερί. Πάντως τα ακριβή αίτια ερευνώνται.

Εκπρόσωπος της υπηρεσίας διάσωσης ανέφερε ότι μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς, οι έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων θυμάτων συνεχίζονταν χτες στο κτίριο «όροφο - όροφο». Εκτιμάται ότι ο αριθμός των θυμάτων πιθανόν θα αυξηθεί και «πολλοί άνθρωποι» ενδέχεται να παγιδεύτηκαν στο εσωτερικό του κτιρίου όταν ξέσπασε η πυρκαγιά. Πολλά από τα απανθρακωμένα πτώματα βρέθηκαν πίσω από μια πόρτα ασφαλείας που ήταν κλειστή.

Η κατάληψη εγκαταλειμμένων κτιρίων στο κέντρο του Γιοχάνεσμπουργκ είναι συχνό φαινόμενο, με πολλά από αυτά να ελέγχονται από εγκληματικές οργανώσεις οι οποίες παίρνουν ενοίκιο από όσους διαμένουν σε αυτά.

Τον Ιούνη δύο παιδιά ηλικίας κάτω των 10 ετών που βρίσκονταν κλεισμένα σε ένα διαμέρισμα πέθαναν όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε εγκαταλειμμένο κτίριο στην ίδια πόλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ