Τρίτη 29 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΘΗΝΑΣ
Σύσκεψη για το οξυμένο πρόβλημα της φοιτητικής στέγης

Σε σύσκεψη για το οξυμένο πρόβλημα της φοιτητικής στέγης προχωρούν οι φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας για να οργανώσουν τη διεκδίκηση και την αλληλεγγύη για κάθε φοιτητή και νέο εισακτέο που το έχει ανάγκη, να αποφασίσουν συλλογικά τις διεκδικήσεις τους και να διαμορφώσουν σχέδιο δράσης και πρωτοβουλιών.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 Σεπτέμβρη, στις 12.30 μ.μ., στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθήνας.

Με τις εστίες να είναι ανύπαρκτες και τα ενοίκια να έχουν πάρει «φωτιά», οι φοιτητικοί σύλλογοι βγαίνουν μπροστά για να διεκδικήσουν μέτρα στήριξης και ανακούφισης για όλους τους επαρχιώτες φοιτητές, αρνούμενοι να δεχθούν ότι έστω και ένας συμφοιτητής τους θα μείνει εκτός των αμφιθεάτρων για οικονομικούς λόγους.

Η σύσκεψη διοργανώνεται με πρωτοβουλία 16 συλλόγων από όλη την Αθήνα, οι οποίοι καλούν τους υπόλοιπους συλλόγους της πόλης να στηρίξουν και να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία.

Μέχρι στιγμής απόφαση έχουν πάρει οι Φοιτητικοί Σύλλογοι:

- Από ΕΚΠΑ: Φιλοσοφικής, Μαθηματικού, Οδοντιατρικής, Νοσηλευτικής, Γεωλογικού, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Κοινωνιολογίας.

- Από ΕΜΠ: Τοπογράφων Μηχανικών.

- Από ΠΑΔΑ: Σχολής Μηχανικών, Σχολής Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας, Σχολής Επιστημών Τροφίμων, Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού.

Τη συμμετοχή τους έχουν δηλώσει και οι Σύλλογοι Οικοτρόφων: ΦΕΠΑ, ΦΕΑ, ΝΦΕΕΜΠ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ