Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Για το νέο «ατύχημα» στα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Το εργατικό «ατύχημα» που σημειώθηκε την Τρίτη 8 Αυγούστου στα Ναυπηγεία Ελευσίνας και οδήγησε στον σοβαρό τραυματισμό ενός εργαζόμενου καταγγέλλει το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας. Υπενθυμίζεται ότι 40χρονος αλλοδαπός εργαζόμενος, που δουλεύει με το καθεστώς της «ενοικίασης», έπεσε από μεγάλο ύψος σε αμπάρι πλοίου στο οποίο γίνονται επισκευές, σε δεξαμενή των Ναυπηγείων.

«Η εντατικοποίηση και πίεση να βγαίνει γρήγορα η δουλειά δίχως τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, δίχως ελέγχους για την καταλληλότητα των εργασιών, για να αυξάνουν τα κέρδη τους οι επιχειρηματικοί όμιλοι, έχει σαν αποτέλεσμα συνάδελφοί μας να χάνουν τη ζωή τους ή να σακατεύονται στους χώρους εργασίας, στα σύγχρονα κάτεργα. Η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη επειδή για να βγει η δουλειά ανειδίκευτοι εργάτες εργάζονται σε θέσεις όπου χρειάζεται εξειδικευμένο προσωπικό, με τα δουλεμπορικά γραφεία να βγάζουν τεράστια κέρδη στις πλάτες μας από αυτή την κατάσταση», σημειώνει το Συνδικάτο.

«Η κυβέρνηση και η διοίκηση των Ναυπηγείων Ελευσίνας έχουν τεράστιες ευθύνες για το εργατικό ατύχημα αυτό και την κατάσταση που επικρατεί με το καθεστώς Ειδικής Οικονομικής Ζώνης που υπάρχει», υπογραμμίζει.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ