Τρίτη 1 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
Δεύτερη στον κόσμο η Εθνική πόλο ανδρών

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Εθνική μας ομάδα πόλο ανδρών, έχοντας φτάσει πολύ κοντά στο χρυσό. Με την πορεία της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου της Φουκουόκα, που την έφερε για πρώτη φορά στη δεύτερη θέση σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, αλλά και την παρουσία της σε έναν συγκλονιστικό τελικό, η ομάδα έδωσε αισιοδοξία και χαρά, έχοντας ήδη προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Ο αγώνας με την Ουγγαρία, με συνεχείς εναλλαγές στο σκορ, έληξε στην κανονική διάρκεια 10 - 10, που αποτύπωνε το γεγονός ότι ήταν δύο ισάξιες ομάδες. Το αποτέλεσμα κρίθηκε στα πέναλτι και το αποτέλεσμα να διαμορφώνεται σε 13 - 14.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος δήλωσε ότι νιώθει υπεύθυνος για την ήττα στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος από την Ουγγαρία και την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου για την Εθνική μας ομάδα στη Φουκουόκα, αναφερόμενος στην απόφαση να πάρει τάιμ άουτ με το σκορ στο 10-10 και την Εθνική να έχει κόντρα επίθεση με 00:36 για τη λήξη.

Το ματς κρίθηκε στα πέναλτι και η ελληνική ομάδα συνάντησε την αναγνώριση από όλους τους φιλάθλους για την προσπάθεια και την πολύ καλή πορεία της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Οκτάλεπτα: 2-4, 2-1, 3-2, 3-3

Οι συνθέσεις:

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 4, Σκουμπάκης 1, Γκιουβέτσης 2, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου 2, Δερβίσης, Αργυρόπουλος-Κανακάκης, Αλαφραγκής, Κάκαρης, Νικολαΐδης, Γκίλλας, Τζωρτζάρος.


INTIME SPORTS

Ουγγαρία (Ζολτ Βάργκα): Λεβάι, Ανγκιάλ, Μάνχερτζ 3, Πολ, Βάμος 2, Νάγκι, Ζάλανκι 3, Φέκετε 1, Νέμετ, Βάργκα, Γιάνσικ 1, Μόλναρ, Βόγκελ.

Ο τερματοφύλακας της Ελλάδας Μάνος Ζερδεβάς αναδείχθηκε καλύτερος τερματοφύλακας του τουρνουά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ