Τρίτη 1 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ
Επιτυχημένη παρουσία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ισπανίας

Με την ελληνική αποστολή να μετρά ένα χρυσό, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο ολοκληρώθηκε το Σάββατο 29 Ιούλη το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην κατηγορία 420 στην Ιστιοπλοΐα στην πόλη Αλικάντε της Ισπανίας.

Παγκόσμιες πρωταθλήτριες στα 420 γυναικών αναδείχτηκαν η Ιακωβίνα Κερκέζου και η Δανάη Γιαννούλη, που μετά από μία εκπληκτική εμφάνιση και διατηρώντας στη διάρκεια του αγώνα το προβάδισμα με το οποίο ξεκίνησαν, κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο. Οι Ελληνίδες αθλήτριες είχαν κατακτήσει νωρίτερα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πολωνίας.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης Γιώργος Μιχαλόπουλος - Σταμάτης Στροματιάς ανέβηκαν στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στην κατηγορία 420 U17 κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο με 80 βαθμούς.

Την επιτυχημένη παρουσία της ελληνικής αποστολής στη διοργάνωση συμπλήρωσε το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησαν τα αδέλφια Δημήτρης και Νίκος Σουρλατζής στην κατηγορία 420 men/mixed.

Συγχαρητήρια από το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΚΚΕ

Σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΚΚΕ συγχαίρει τα πληρώματα της Ελληνικής Ιστιοπλοΐας για τις επιτυχίες τους, τονίζοντας τα εξής:

«Πολλά συγχαρητήρια στα πληρώματα της Ελληνικής Ιστιοπλοΐας καθώς επιστρέφουν με ένα χρυσό, ένα αργυρό και ένα χάλκινο μετάλλιο από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ισπανίας, το οποίο ολοκληρώθηκε στο Αλικάντε. Οι Ιακωβίνα Κερκέζου - Δανάη Γιαννούλη με το χρυσό στις γυναίκες, οι Γεώργιος-Ηρακλής Μιχαλόπουλος - Ιων-Σταμάτιος Στροματιάς με το αργυρό και τα αδέλφια Δημήτρης και Νίκος Σουρλατζής με το χάλκινο ολοκλήρωσαν με επιτυχία την αποστολή της ελληνικής ομάδας. Συγχαρητήρια, επίσης, στους προπονητές και τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας που στηρίζουν τους αθλητές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ