Τετάρτη 5 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
Πέμπτη η Εθνική στο World Cup του πόλο

Την 5η θέση στην τελική φάση του World Cup του πόλο κατέλαβε η Εθνική ανδρών μετά τη σημαντική νίκη επί της Ρουμανίας με 11-8 σε αγώνα για την τελική κατάταξη της διοργάνωσης που έγινε στις ΗΠΑ. Η Εθνική μετά από ένα μοιρασμένο πρώτο μέρος ανέβασε την απόδοσή της στην επανάληψη όπου βελτίωσε αισθητά την αμυντική λειτουργία και βρήκε τις λύσεις στην επίθεση, με πρωταγωνιστή τον Γεννηδουνιά (4 γκολ). Την πρώτη θέση πήρε η Ισπανία που νίκησε στον τελικό την Ιταλία με 10-4 ενώ τρίτες ήταν οι ΗΠΑ επικρατώντας στον μικρό τελικό της Ουγγαρίας με 14-13.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: Ρεκόρ συγκομιδής για Ελλάδα

Με αξιόλογη συγκομιδή ολοκλήρωσε την παρουσία της στους 3ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες, που έγιναν στην Κρακοβία της Πολωνίας, η ελληνική αποστολή. Η Ελλάδα κατέκτησε συνολικά 17 μετάλλια, εκ των οποίων 2 χρυσά, 5 αργυρά και 10 χάλκινα, και θεωρείται η καλύτερη μέχρι τώρα επίδοση στη διοργάνωση. Ως αποτέλεσμα, κατέλαβε την 27η θέση στον πίνακα των μεταλλίων επί συνόλου 48 χωρών.

Αρση βαρών: Σάρωσε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η 15χρονη Μ. Στρατουδάκη

Σε μεγάλη επιτυχία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αρσης Βαρών Κ15 στο Κισινάου της Μολδαβίας έφθασε η 15χρονη Μαρία Στρατουδάκη, που κατέκτησε τρία χρυσά μετάλλια στην κατηγορία των 49 κ. κάνοντας και διπλό ρεκόρ Ευρώπης σε ζετέ και αρασέ. Η νεαρή πρωταθλήτρια πρώτευσε με 70 κιλά στο αρασέ και με 90 κ. στο ζετέ αλλά και στο σύνολο της κατηγορίας, με 160 κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ