Τετάρτη 5 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Καταχειροκροτείται και συνεχίζει τις παραστάσεις «Η τρελή του Σαγιώ»

Καταχειροκροτήθηκε το βράδυ του Σαββάτου η Θεατρική Ομάδα του ΠΑΜΕ, που παρουσίασε στο θεατράκι της Γκράβας τη φετινή της παραγωγή, το έργο «Η τρελή του Σαγιώ» του Ζαν Ζιρωντού.

Η παράσταση, με την οξυδερκή σκηνοθετική ματιά της Μαρίας Ρήγα, καταφέρνει να αναδείξει ότι οι εκπρόσωποι της εκμετάλλευσης και οι αδίστακτοι λάτρεις του ευκαιριακού κέρδους απομυζούν ακόμα και την ομορφιά του κόσμου, από την άλλη δε ότι οι «αδύναμοι», ενωμένοι και αποφασισμένοι, αποκτούν τέτοια δύναμη που μπορούν να ρίξουν στους υπονόμους του Παρισιού αυτόν τον συρφετό. Με τις απόλυτα ισορροπημένες ερμηνείες τους οι ηθοποιοί της ομάδας, εργάτες, άνεργοι, συνταξιούχοι, έκαναν το κοινό να ξεχάσει πραγματικά ότι βλέπει μια ερασιτεχνική παράσταση, ενώ εξαιρετικά ήταν και τα σκηνικά, αλλά και τα τραγούδια της παράστασης, που φτιάχτηκαν από τα μέλη της ομάδας.

Με έντονα τα στοιχεία του παραμυθιού και της φάρσας, το έργο, αν και γραμμένο το 1943, γνωρίζει μέχρι σήμερα πάρα πολλά «ανεβάσματα» και η Θεατρική Ομάδα του ΠΑΜΕ στέκεται επάξια πλάι σε αυτά. Μας ταξιδεύει λοιπόν στο Παρίσι, αναβιώνοντας τους χαρακτήρες στο προάστιο του Σαγιώ, όπου η εκκεντρική Ωρελύ και οι φίλοι της αποφασίζουν να δώσουν ένα μάθημα μια για πάντα στους αδίστακτους κερδοσκόπους που ορέγονται ...πετρέλαιο από το υπέδαφος της συνοικίας.


Η επόμενη παράσταση για την «Τρελή του Σαγιώ» είναι προγραμματισμένη το Σάββατο 8 Ιούλη, στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας (Κύπρου και Προύσσης Νίκαια) στις 9 μ.μ., που οργανώνεται και στηρίζεται από την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Ακολουθεί παρουσίασή της τη Δευτέρα 10 Ιούλη στο Ανοιχτό Θέατρο Χαϊδαρίου (Πάρκο Ιστορικής Μνήμης), στις 9 μ.μ.

Επίσης η Ομάδα, ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ, θα ταξιδέψει στην Κοζάνη και στην Πτολεμαΐδα για να δοθούν δύο παραστάσεις: Το Σάββατο 22/7 στις 8.30 μ.μ., στο ανοιχτό θέατρο που βρίσκεται στο Πάρκο Εκτάκτων Αναγκών, και την Κυριακή 23/7 στις 8.30 μ.μ., στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης.

Παραστάσεις έχουν προγραμματιστεί και τον Σεπτέμβρη: Το Σάββατο 2/9 στο Λαύριο, το Σάββατο 9/9 στον Αγ. Δημήτριο, τη Δευτέρα 25/9 στο Θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι και το Σάββατο 30/9 στο Θέατρο «Δημήτρης Κιντής» στην Ηλιούπολη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ