Ισραηλινά πυρά δολοφόνησαν με μία σφαίρα στο κεφάλι τον 20χρονο Χαλί Γιαχγιά στη διάρκεια νυχτερινής εφόδου των κατοχικών δυνάμεων κοντά στη Ναμπλούς, στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Οχθης. Οι στρατιώτες εισέβαλαν στη Ναμπλούς, για να καταστρέψουν την κατοικία ενός Παλαιστινίου που κατηγορείται ότι σκότωσε έναν στρατιωτικό, καθώς η ισραηλινή κυβέρνηση συνεχίζει την απαράδεκτη πρακτική της «συλλογικής τιμωρίας» οικογενειών Παλαιστινίων.
Σύμφωνα με ιατρικές πηγές, στο νοσοκομείο Αλ-Νάτζαχ της Ναμπλούς, άλλοι δύο άνθρωποι τραυματίσθηκαν από τα ισραηλινά πυρά, ο ένας από τους οποίους σοβαρά.
Παράλληλα, μπουλντόζες του ισραηλινού στρατού εισέβαλαν χτες το πρωί στην πόλη Γιαμπάντ που βρίσκεται κοντά στην Τζενίν και χάλασαν έναν δρόμο μόλις 200 μέτρων που χρησιμοποιούσαν μαθητές, φοιτητές και αγρότες. Μετά έκαναν έφοδο στα γραφεία της τοπικής εταιρείας ηλεκτρικού ρεύματος και σε σπίτια πολιτών για εκφοβισμό.
Σε ένα τέτοιο φόντο, μετά τη συνάντηση που είχε την Τετάρτη με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ στο Πεκίνο, ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μ. Αμπάς συναντήθηκε χτες με τον Κινέζο πρωθυπουργό Λι Τσιανγκ, ενημερώνοντάς τον για τις τελευταίες εξελίξεις στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, για την κλιμάκωση της επίθεσης από το ισραηλινό κράτος και τις κατοχικές στρατιωτικές δυνάμεις.
Συζήτησαν τρόπους εφαρμογής και ανάπτυξης της στρατηγικής εταιρικής σχέσης, μετά τη σχετική διμερή συμφωνία που υπεγράφη μεσοβδόμαδα στο Πεκίνο και την ενεργοποίηση ενός μηχανισμού κοινής οικονομικής και εμπορικής επιτροπής με επιπλέον χαρακτηριστικό την ενθάρρυνση κινεζικών εταιρειών να επενδύσουν στην Παλαιστίνη.