Κυριακή 7 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ
Ασπίδα παγκόσμιας αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Κλιμακώθηκε κατά τη διάρκεια της βδομάδας η επιδρομή του Ισραήλ στην Παλαιστίνη. Η βαρβαρότητα των ισραηλινών δυνάμεων προκάλεσε την παγκόσμια κατακραυγή κατά της κυβέρνησης Σαρόν και της πολιτικής των ΗΠΑ, που ενθάρρυναν με κάθε τρόπο τα εγκλήματα εις βάρος του παλαιστινιακού λαού.

Ο ισραηλινός στρατός εισέβαλε και σε άλλες πόλεις της Δυτικής Οχθης, ενώ η περικύκλωση του Ναού της Γέννησης στη Βηθλεέμ, όπου είχαν καταφύγει καταδιωκόμενοι Παλαιστίνιοι, προκάλεσε την αποστροφή όλου του κόσμου.

Την περασμένη Πέμπτη, ο Αμερικανός Πρόεδρος ανακοίνωσε ότι θα στείλει την άλλη βδομάδα στη Μέση Ανατολή τον υπουργό Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ, με στόχο τον τερματισμό της αιματοχυσίας και την προώθηση ενός ειρηνευτικού σχεδίου, το οποίο θα είναι κατά πάσα πιθανότητα συγγενές με το σχέδιο της Σαουδικής Αραβίας. Ωστόσο, αν κρίνει κανείς από τις προηγούμενες παρεμβάσεις των ΗΠΑ στην περιοχή και την πολιτική του Ισραήλ, μπορεί να καταλάβει ότι τίποτε καλό δεν μπορεί να περιμένει από την αποστολή Πάουελ.

Στην Ελλάδα, ήταν έντονη η εκδήλωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στο δοκιμαζόμενο και αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό, αλλά και της καταδίκης της πολιτικής της ισραηλινής κυβέρνησης και των ΗΠΑ. Καθημερινές ήταν σχεδόν οι συγκεντρώσεις και οι πορείες στην Αθήνα και τις άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας. Κινητοποιήσεις με ανάλογο περιεχόμενο πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ