Τετάρτη 7 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
Πέντε νέες διώξεις σε πρώην στελέχη του ΟΣΕ

Πέντε νέες διώξεις σε πρώην στελέχη του ΟΣΕ, για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, άσκησε ο διευθύνων την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας και εποπτεύων την έρευνα για την τραγωδία των Τεμπών, Στ. Δασκαλόπουλος.

Συγκεκριμένα, ασκήθηκαν διώξεις σε βάρος του γενικού διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Δικτύου του ΟΣΕ (που κατείχε τη θέση από τον Μάρτη του 2017 έως τον Νοέμβρη του 2019), του αμέσως επόμενου γενικού διευθυντή (από τον Δεκέμβρη του 2019 έως και την 1η Ιούνη του 2020), του διευθυντή της Διεύθυνσης Σιδηροδρομικών Συστημάτων (που εργαζόταν από τον Απρίλη του 2017 έως και τέλος Σεπτέμβρη του 2021) καθώς και των νυν διευθυντών της Διεύθυνσης Σιδηροδρομικών Συστημάτων και της Διεύθυνσης Συντήρησης Η/Μ Συστημάτων και Ηλεκτροκίνησης αντίστοιχα.

Οι κατηγορίες, σε βαθμό κακουργήματος, που τους βαραίνουν είναι ίδιες με αυτές των μέχρι τώρα προφυλακισθέντων αλλά διά παραλείψεως. Δηλαδή, διά παραλείψεως κατ' εξακολούθηση διατάραξη της ασφάλειας της συγκοινωνίας, διά παραλείψεως ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή, διά παραλείψεως βαριά σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή και διά παραλείψεως απλή σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή.

Η όλη διαδικασία των ερευνών για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη κινείται στη γνωστή τακτική του περιορισμού των ευθυνών σε άτομα - υπαλλήλους, ώστε να μείνει στο απυρόβλητο η πολιτική της «απελευθέρωσης», της ιδιωτικοποίησης, της υποβάθμισης των σύγχρονων μέσων ασφαλείας στα τρένα που θεωρούνται κόστος για την κερδοφορία των καπιταλιστών, πολιτική που υπηρέτησαν όλες οι αστικές κυβερνήσεις, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, και θυσιάζει τη ζωή του λαού για τα κέρδη των ομίλων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεκαεννέα μήνες μετά ακόμα να ξεκινήσει η δίκη (2024-10-16 00:00:00.0)
Ποινική δίωξη στην πρόεδρο της ΡΑΣ (2024-07-31 00:00:00.0)
Ελεύθερος και άλλος διευθυντής του ΟΣΕ (2023-07-19 00:00:00.0)
Προθεσμία για να απολογηθούν έλαβαν οι δύο γενικοί διευθυντές του ΟΣΕ (2023-07-01 00:00:00.0)
Καταδίκη των αιρετών στην Τοπική Διοίκηση για πλημμελήματα (2022-03-16 00:00:00.0)
Ματαιώθηκε η Ολομέλεια του Συμβουλίου Εφετών (2019-10-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ