Τετάρτη 31 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σήμερα τα εγκαίνια του Χώρου Πολιτισμού - «Εργαστήρι Γιώργη Βαρλάμου»

Το παιδί με τα στάχυα, από την έκθεση με έργα ασπρόμαυρης ξυλογραφίας που θα φιλοξενείται στον χώρο
Το παιδί με τα στάχυα, από την έκθεση με έργα ασπρόμαυρης ξυλογραφίας που θα φιλοξενείται στον χώρο
Σήμερα Τετάρτη, στις 7.30 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Χώρου Πολιτισμού - «Εργαστήρι Γιώργη Βαρλάμου». Θα απευθύνει χαιρετισμό ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Το Εργαστήρι και την Εκθεση που θα λειτουργήσει σε αυτό, θα παρουσιάσει η Εύα Μελά, ζωγράφος - χαράκτρια, μέλος του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνη του χώρου.

Στα εγκαίνια του χώρου θα παρευρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Το Εργαστήρι, τον χώρο δηλαδή που δούλευε και δημιουργούσε, καθώς και το έργο του άφησε με διαθήκη ο Γιώργης Βαρλάμος στο Κόμμα του, το ΚΚΕ, σφραγίζοντας με αυτόν τον τρόπο την απόφαση μιας ολόκληρης ζωής. «Ετσι θεωρώ ότι ολοκληρώνω κι εγώ την προσφορά μου στον μεγάλο και δίκαιο αγώνα για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης και όλου του εργαζόμενου λαού από τα δεσμά της ταξικής σκλαβιάς, αγώνα που με διήγειρε και με συνεπήρε από τα νεανικά μου χρόνια και εξακολουθεί να φλογίζει την καρδιά μου μέχρι και σήμερα», είχε γράψει.

Δέκα χρόνια μετά τον θάνατο του συντρόφου μας, η ΚΕ του ΚΚΕ, υλοποιώντας την τελευταία του επιθυμία, ολοκλήρωσε τις εργασίες αποκατάστασης του Εργαστηρίου, το οποίο είναι έτοιμο να λειτουργήσει, όπως ακριβώς ο ίδιος ήθελε, ως έναν ανοιχτό και φιλόξενο χώρο, όπου θα δημιουργούν και θα μαθαίνουν οι νέοι καλλιτέχνες.


RIZOSPASTIS

Το Εργαστήρι θα είναι ανοιχτό σε κάθε νέο, σε συλλόγους και ομάδες, σε κάθε νέο χαράκτη, σε κάθε εικαστικό καλλιτέχνη που θέλει εκεί να δημιουργήσει. Παράλληλα, θα υπάρχουν οι σημειώσεις και το αρχείο του στη διάθεση κάθε ιστορικού ερευνητή, καθώς και η πλούσια βιβλιοθήκη του, όπου υπάρχουν όχι μόνο τα εκατοντάδες βιβλία που φιλοτέχνησε ο ίδιος και τα εικονογράφησε, αλλά και όλα εκείνα τα βιβλία που διάβαζε και αγαπούσε.

Στον χώρο που ζωγράφιζε, χωρίς να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας του, δημιουργήθηκε ένα μικρό εκθετήριο όπου με περιοδικές εκθέσεις θα παρουσιάζεται το έργο του Βαρλάμου στο κοινό, καθώς και θα φιλοξενούνται πολιτιστικές και μορφωτικές δράσεις, κρατώντας το εργαστήρι του όπως το ήθελε, ζωντανό.

Στον χώρο θα λειτουργεί και έκθεση με Ασπρόμαυρες Ξυλογραφίες του Γιώργη Βαρλάμου.

Μέρες και ώρες λειτουργίας της Εκθεσης: Τετάρτη - Κυριακή 6 μ.μ. - 8.30 μ.μ.

Το Εργαστήρι βρίσκεται στην οδό Λεάγρου 23, στη Γούβα (στάση μετρό «Αγ. Ιωάννης»).

Στοιχεία επικοινωνίας: τηλ.: 210.7515.584, e-mail: ergastiri.gvarlamou@gmail.com


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ