Σάββατο 27 Μάη 2023 - Κυριακή 28 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΙΓΑΙΟ
Νέο πολύνεκρο ναυάγιο με ξεριζωμένους

Φωτ. αρχείου

INTIME NEWS

Φωτ. αρχείου
Αλλο ένα ναυάγιο σημειώθηκε την Παρασκευή το πρωί με θύματα και πάλι ξεριζωμένους πρόσφυγες και μετανάστες, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά ότι το Αιγαίο μετατρέπεται σε υγρό τάφο κατατρεγμένων από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Το νέο ναυάγιο συνέβη στα ανοιχτά της Μυκόνου και ο απολογισμός είναι, έως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, τρεις νεκροί (ένας άντρας και δύο γυναίκες), δύο άντρες (Παλαιστίνιος και Σύρος) που διασώθηκαν και 12 αγνοούμενοι.

Νωρίς το πρωί είχαν εντοπιστεί από το Λιμενικό οι δύο διασωθέντες σε βραχώδη ακτή. Ανέφεραν ότι επέβαιναν μαζί με άλλα 15 άτομα σε πλαστικό ταχύπλοο σκάφος, που είχε ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια χωρίς σωστικό εξοπλισμό, το οποίο ανετράπη και βυθίστηκε.

H Τομεακή Επιτροπή Βόρειων και Δυτικών Κυκλάδων του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της ανάμεσα σε άλλα τονίζει πως «οι επαναλαμβανόμενες τραγωδίες, οι εκατοντάδες πνιγμένοι, δεν μπορούν να θεωρούνται μέρος της καθημερινότητάς μας. Είναι εγκλήματα που προκαλούνται από τους πολέμους, τις ευρύτερες ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις, τη φτώχεια και πατάνε πάνω στην απαράδεκτη Κοινή Δήλωση ΕΕ - Τουρκίας και τον Κανονισμό του Δουβλίνου, που έχουν την υπογραφή, τη στήριξη και την υλοποίηση και της κυβέρνησης της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ». Και καταλήγει με κάλεσμα στον λαό των νησιών μας να μην ανεχτεί το Αιγαίο να είναι θάλασσα νεκρών και τα νησιά μας στρατόπεδα συγκέντρωσης της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ