Σε πολλές περιπτώσεις υποστηρίζετε πως η «σιωπή είναι χρυσός». Υπάρχουν όμως και αυτές όπου μπορεί να σημαίνει από ανικανότητα ή αδυναμία (σ.σ. το διοικείν εστί προβλέπειν...) μέχρι αμηχανία ή ύποπτη στάση. Το ίδιο συμβαίνει και με την τακτική - σύμφωνα με τη γνωστή ελληνική ταινία - «στρίβειν διά του αραβώνος». Η οποία στις καταγγελίες που αφορούν το ποδόσφαιρο εκφράζεται από τους ταγούς του (;) ΕΠΟ και ΕΠΑΕ με ευχολόγια, μεγαλοστομίες και κυρίως παραπομπή του θέματος στη Δικαιοσύνη...
Ως χτες οι ανώτατες αρχές του αθλήματος έδιναν ρεσιτάλ στην υλοποίηση των ρητών «παρελθέτω απ' εμού το ποτήριον τούτο» και «άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε». Τόσο προκλητικά που και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Κουράκης, αναγκάστηκε να τους ζητήσει (μέσω επιστολής) ν' απαρνηθούν το (στην καλύτερη περίπτωση) στρουθοκαμηλισμό. Μεταξύ άλλων ο πολιτικός προϊστάμενος του αθλητισμού αναφέρει: «Θα επιθυμούσα να ενεργοποιήσετε άμεσα τα αρμόδια δικαιοδοτικά και πειθαρχικά όργανα, όπως προβλέπει η ισχύουσα Αθλητική Νομοθεσία. Είναι καθήκον όλων μας να διερευνηθούν, σε βάθος και χωρίς καθυστέρηση, όλα τα καταγγελλόμενα και να αποδοθούν ευθύνες, εάν και όπου υπάρχουν». Το ίδιο βέβαια πρέπει να ισχύσει και για τον ίδιο. Ο κύριος Κουράκης δίνει σήμερα συνέντευξη Τύπου και περιμένουμε μ' ενδιαφέρον, αφ' ενός, αν θα παρέμβει ουσιαστικά. Αφ' ετέρου, αν θ' απαντήσει σε κανένα από τα ερωτήματα που θέσαμε χτες.
Στο μεταξύ, οι συνέπειες, για δύο από τους πρωταγωνιστές των αποκαλύψεων, ήταν άμεσες. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Πειραιά, Γ. Σπάθας, και ο διαιτητής Σπ. Βούλγαρης αποπέμφθηκαν. Το ΔΣ αποφάσισε να προκηρύξει εκλογές για τις 27/28 του μήνα, στις οποίες δεν έχουν δικαίωμα να θέσουν υποψηφιότητα. Βέβαια το ερώτημα είναι αν αυτό διασφαλίζει τη μη παρουσία τους μέσω «αντιπροσώπων».