Πέμπτη 27 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
KΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Δυνατό ΚΚΕ ώστε να δυναμώσει ο αγώνας για σύγχρονα κοινωνικά δικαιώματα

Πλήθος κόσμου στη χτεσινή εκδήλωση με ομιλήτρια την Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος

Πλήθος νέου σε ηλικία κυρίως κόσμου συμμετείχε στη χτεσινή εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ με θέμα «Δυνατό ΚΚΕ για σύγχρονα κοινωνικά δικαιώματα, προϋπόθεση για να ανθίσουν τα ατομικά δικαιώματα στη συμβίωση, στον γάμο», που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στο κινηματοθέατρο «Φαργκάνη», με ομιλήτρια την Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και η Θεανώ Καπέτη, επίσης μέλος του ΠΓ της ΚΕ.

Φωτίζοντας τη θέση του ΚΚΕ, η Ελ. Μπέλλου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το Κόμμα παλεύει για σύγχρονα κοινωνικά δικαιώματα: «Εμείς λέμε ότι ο άνθρωπος, έχοντας γνώση των ζητημάτων, επομένως έχοντας και γνώση των κοινωνικών - πολιτικών παραγόντων που επηρεάζουν την καθαρά ατομική του ζωή και επιλογή, μπορεί να γίνει πρωτοπόρος, μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις αλληλοσεβασμού, αλληλοεκτίμησης, να βάλει φρένο σε ό,τι αντιδραστικό, σε ό,τι παρωχημένο υπάρχει και μεταδίδεται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, ακόμα και από το εκπαιδευτικό σύστημα, από το θρησκευτικό δόγμα, από τα αστικά κόμματα. Να ανοίξει δρόμο. Ο δρόμος αυτός πρέπει να είναι δρόμος του ανθρώπου μαχητή που γνωρίζει, που παλεύει για μια άλλη κοινωνία». Και πρόσθεσε: «Τον δρόμο αυτό για μια σειρά κατακτήσεις τον άνοιξαν οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες σε πολύ σκληρές συνθήκες. Κατηγορήθηκαν για τις απόψεις της κοινωνικής ισοτιμίας απέναντι και στα δύο φύλα, κατηγορήθηκαν για πορνεία, για άρνηση κάθε συντροφικότητας, για άρνηση του θεσμού της οικογένειας.


Το ΚΚΕ αρνήθηκε τον θεσμό της οικογένειας η οποία στην πραγματικότητα είναι μια οικονομική μονάδα. Αρνούμαστε ότι τα δικαιώματα του ανθρώπου μπορούν να προκύπτουν από την εξάρτησή του από έναν άλλο άνθρωπο, ότι η επιλογή της συμβίωσης και του γάμου - με οποιαδήποτε μορφή - θα κατοχυρώνει την εξασφάλιση κάποιων κοινωνικών δικαιωμάτων μας η οποία θα προκύπτει επειδή τα έχει αυτός ή αυτή που επιλέγω να παντρευτώ, να ζήσω μαζί του ή μαζί της, κ.λπ. Αυτά τα δικαιώματα πρέπει να κατοχυρώνονται στον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά».

Ακολούθησε πλούσια συζήτηση γύρω από τις αντιδραστικές θεωρίες περί «κοινωνικού φύλου». Αναλυτικότερα αποσπάσματα από την ομιλία της Ελ. Μπέλλου θα δημοσιευτούν σε επόμενο φύλλο του «Ριζοσπάστη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ