Τετάρτη 15 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΜΠΡΑΧΑΜΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Δεν προκαλεί εντύπωση ότι αντικομμουνιστές «ανατριχιάζουν» από την πλατεία Αρη Βελουχιώτη

«Δεν μας κάνει εντύπωση ότι ο γνωστός αντικομμουνιστής Φαήλος Κρανιδιώτης και το συνονθύλευμά του (που θέλει να λέγεται κόμμα), "ανατριχιάζουν" από το γεγονός ότι στο Μπραχάμι υπάρχει πλατεία που εδώ και δεκαετίες είναι γνωστή στον λαό της περιοχής ως πλατεία Αρη Βελουχιώτη», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΚΟ Μπραχαμίου της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, με αφορμή την επιστολή του εν λόγω στο Δημοτικό Σσυμβούλιο με την οποία ζητά τη μετονομασία της πλατείας, επιστρατεύοντας αντικομμουνισμό και ιστορικές ανακρίβειες.

Ακόμη μεταξύ άλλων σημειώνει:

«Δεν μας κάνει εντύπωση ότι δεν δείχνουν την ίδια θέρμη για τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός της περιοχής μας, μιας και γι' αυτά δεν απευθύνθηκαν ποτέ στο Δημοτικό Συμβούλιο έως σήμερα. Αλλωστε, είναι ανύπαρκτοι σε αυτό, χωρίς εκπροσώπηση και έτσι θα μείνουν, γιατί ο λαός του Μπραχαμίου έχει γνώση, μνήμη και κρίση.

Ούτε βέβαια έχουν εμφανιστεί έστω σε κάποια από τις υπόλοιπες πλατείες του Μπραχαμίου να συνομιλήσουν με τους εργαζόμενους της περιοχής... Πόσο μάλλον στην πλατεία Αρη Βελουχιώτη, που καταλαβαίνουμε ότι σκιάζονται ακόμα και όταν ακούνε το όνομά του, γιατί ξέρουν ότι είναι πολλοί σήμερα που συνεχίζουν τον αγώνα για όσα πάλεψε ο ήρωας του λαού μας και πρωτοκαπετάνιος του θρυλικού ΕΛΑΣ για την απελευθέρωση της χώρας από τον φασιστικό ζυγό, για να σωθεί ο λαός από την πείνα που τον καταδίκασε η συμμετοχή της αστικής τάξης της χώρας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Τότε δηλαδή που οι ομογάλακτοι του ακροδεξιού Κρανιδιώτη, που τους εκθειάζει σήμερα με κάθε ευκαιρία, είτε συνεργάζονταν με τους ναζί κατακτητές είτε έπαιρναν τα μπογαλάκια τους για το εξωτερικό για να διασφαλίσουν τα πλούτη που μάζευαν από την εκμετάλλευση του λαού και τον μαυραγοριτισμό.

Η στιγμή που γίνεται αυτή η απαράδεκτη ενέργεια δεν είναι τυχαία. Γίνεται τη στιγμή που χιλιάδες εργαζομένων, λαού και νεολαίας πλημμυρίζουν κάθε μέρα την Αθήνα, τις γειτονιές της, όλη τη χώρα, για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη (...)

Στοχεύουν στο λαό και την εμπιστοσύνη που δείχνει στο ΚΚΕ που είναι μπροστάρης στους αγώνες του... Αλλά από εκεί θα το βρουν, μιας και μορφώματα σαν αυτό του Κρανιδιώτη ο λαός τα έχει ήδη απαξιώσει στη συνείδησή του. Γίνονται απλώς πιο γραφικοί με τέτοιες ενέργειες».

  • Οι δημοτικοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στον δήμο Αγ. Δημητρίου (Μπραχάμι) με ψήφισμα ζητάνε στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να καταδικάσει αυτήν την απαράδεκτη ενέργεια.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ