Σάββατο 30 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 47
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Προσοχή στον Πανιώνιο

Σε έναν τελικό, αυτοί που επιδιώκουν να πετύχουν το στόχο τους είναι πολύ προσεκτικοί, συγκεντρωμένοι και δείχνουν πάθος. Κάπως έτσι θέλει να είναι και οι παίκτες της ΑΕΚ στον αυριανό αγώνα με τον Πανιώνιο στη Νέα Φιλαδέλφεια ο προπονητής τους, Φερνάντο Σάντος. Αλλωστε, όπως διευκρίνισε ο Πορτογάλος, ο αγώνας με τους «κυανέρυθρους» είναι άλλος ένας τελικός από αυτούς που απομένουν για την ομάδα του μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Γι' αυτόν το λόγο, άλλωστε, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου. «Οσο πλησιάζει το τέλος του πρωταθλήματος, κάθε ματς είναι όλο και πιο αποφασιστικό. Παρά το γεγονός ότι στο πρώτο ματς κερδίσαμε τον Πανιώνιο με 6-2, μας είχε δυσκολέψει πολύ. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Είναι μια ομάδα, που σχεδόν έχει κριθεί η θέση της στο πρωτάθλημα, δεν κυνηγάει τίποτα και αυτό την κάνει πιο επικίνδυνη».

Οσον αφορά στο θέμα που καίει αυτή τη στιγμή το «Δικέφαλο», σχετικά με την ανανέωση της συνεργασίας του με την ΑΕΚ, ο Πορτογάλος τεχνικός τόνισε ότι δεν υπάρχει κάτι νεότερο και ότι περιμένει την απάντηση των διοικούντων στις προτάσεις του. Για το ενδεχόμενο στραβοπατήματος του Παναθηναϊκού στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ και τη σπουδαία διαφορά που μπορεί να αποκομίσει η ΑΕΚ (αν νικήσει τον Πανιώνιο) για τις θέσεις του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Σάντος παραδέχτηκε ότι θα είναι αβαντάζ, όμως εξήγησε ότι δεν είναι αυτό το ζητούμενο. «Η αλήθεια είναι ότι έχουμε μια καλή διαφορά τεσσάρων βαθμών. Αν όμως στηριζόμαστε στο εάν θα χάσουν οι άλλοι, στο τέλος θα τα χάσουμε όλα εμείς».

Για τα επεισόδια της Λεωφόρου, ο τεχνικός του «Δικεφάλου», αν και διευκρίνισε ότι δεν τα έχει δει, εντούτοις τόνισε ότι στο ποδόσφαιρο τίποτα δε λύνεται μετά το παιχνίδι. «Πρέπει να υπάρχει πάθος, αλλά τίποτα δε μας επιτρέπει να συμπεριφερόμαστε απρεπώς. Δε θέλω, όμως, να κρίνω καταστάσεις που δεν έχω δει», τόνισε ο Πορτογάλος που έδωσε στον αντίποδα συγχαρητήρια στον Ντέμη Νικολαΐδη για τη βράβευσή του από την επιτροπή Φερ Πλέι της ΦΙΦΑ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ