Μετά τη νέα ήττα από τη Μονακό, 6η συνεχόμενή του στη Euroleague (αρνητικό ρεκόρ), ο Παναθηναϊκός προσπαθώντας να μαζέψει τα ...κομμάτια του υποδέχεται απόψε στο ΟΑΚΑ τον Ερυθρό Αστέρα για την 28η αγωνιστική (21.00 - Novasports Prime).
Με τους «πράσινους» να αγνοούν τη νίκη στη διοργάνωση εδώ και πάνω από 40 μέρες (από τις 26/1 και το ματς με τη Ζαλγκίρις Κάουνας), στην ομάδα εξακολουθεί να επικρατεί προβληματισμού, παρά την αντικατάσταση του Ντέγιαν Ράντονιτς στην τεχνική ηγεσία από τον Χρήστο Σερέλη. Με την κανονική περίοδο της Euroleague να οδεύει προς το φινάλε της, στον Παναθηναϊκό αναζητούν τα κίνητρα προκειμένου η ομάδα να τελειώσει τη χρονιά με τρόπο που αρμόζει στην Ιστορία της στον θεσμό.
Στις δηλώσεις του για το αποψινό ματς, ο Χρ. Σερέλης ξεκαθάρισε ότι παρά την έλλειψη βαθμολογικού ενδιαφέροντος η ομάδα πρέπει να έχει το κίνητρο να παλεύει σε όλα τα παιχνίδια για τη νίκη. «Προσπαθούμε να περάσουμε στους παίκτες ότι δεν μπορούμε να είμαστε αδιάφοροι. Δεν μπορούμε να μην έχουμε στόχο τη νίκη σε κάθε παιχνίδι», είπε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του ο Ερυθρός Αστέρας, που προέρχεται από σπουδαία νίκη επί της Εφές, «καίγεται» για τη νίκη προκειμένου να προλάβει το «τρένο» της εισόδου στην οκτάδα και της συμμετοχής στα πλέι οφ.