Σάββατο 4 Μάρτη 2023 - Κυριακή 5 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Το Σάββατο 4/3 η εκδήλωση για τον Γιώργη Βαρλάμο στην Κύμη

Στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Κymi Palace»

Τον μεγάλο ζωγράφο και χαράκτη, τον σπουδαίο άνθρωπο και αταλάντευτο κομμουνιστή, Γιώργη Βαρλάμο, τιμά η ΚΟ Εύβοιας του ΚΚΕ με εκδήλωση που πραγματοποιεί το Σάββατο 4 Μάρτη στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Κymi Palace», στην παραλία της Κύμης, με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τον θάνατό του.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι:

  • Σταμάτης Σπύρου, γραμματέας του Προοδευτικού Συλλόγου Ανδρονιάνων - Δένδρων Κύμης.
  • Νίκος Τρανός, πρύτανης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.
  • Εύα Μελά, ζωγράφος, χαράκτρια, μέλος του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Λένα Γεροπαναγιώτη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατ. Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ.

Θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα εμπνευσμένο από το έργο και τη ζωή του Γιώργη Βαρλάμου, με την Ελένη Καρτελιά (φωνή), την Ιρίνα Βαλεντίνοβα (πιάνο) και την Αρετή Κοκκίνου (κιθάρα), ενώ στον χώρο θα εκτίθενται έργα του.

Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία του ΚΚΕ να τιμήσει τον Γιώργη Βαρλάμο στον τόπο καταγωγής του, όπου έχει αφήσει έντονο αποτύπωμα και παρακαταθήκη.

Μιλώντας στον «Ριζοσπάστη» για την εκδήλωση ο Στ. Σπύρου, γραμματέας του Προοδευτικού Συλλόγου Ανδρονιάνων - Δένδρων Κύμης, στον οποίο ο Γ. Βαρλάμος διετέλεσε πρώτος πρόεδρος κατά την ίδρυσή του το 1974, αναφέρει:

«Ευχαριστώ εκ μέρους του ΔΣ του Συλλόγου μας και με αυτήν την ιδιότητα ευχαριστώ και εκ μέρους των συγχωριανών μας τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία αυτής της εξαιρετικής εκδήλωσης και για την πρόσκληση να συμμετάσχουμε. Πιστεύουμε πως το έργο του Γιώργη Βαρλάμου βρίσκεται σε φερέγγυα και ικανά χέρια, που θα το αναδείξουν όπως του αξίζει.

Συμμετέχουμε ως ελάχιστη υποχρέωσή μας με τον πρέποντα μεγάλο σεβασμό προς τον τιμώμενο συντοπίτη μας, που είναι ο ένας από τους δύο συγχωριανούς μας που ξεπέρασαν τα στενά όρια του χωριού μας και έγιναν άξιοι πανελλήνιας αποδοχής, αλλά και παγκόσμιας, χωρίς να ξεχάσουν τη γενέτειρά τους αλλά τιμώντας την. Ο άλλος είναι ο Γιώργος Κόρος, που μας άφησε 4 μήνες μετά τον Γιώργη Βαρλάμο».

Στον χώρο της εκδήλωσης, μαζί με τα υπόλοιπα έργα του Γιώργη Βαρλάμου θα εκτεθεί και η μοναδική προσωπογραφία του μεγάλου ζωγράφου. Απεικονίζει τον παππού του Στ. Σπύρου και ο Γιώργης Βαρλάμος τη δημιούργησε βασιζόμενος σε μια - δυο φωτογραφίες που του έδωσε ο γιος του εικονιζόμενου, πατέρας του Στ. Σπύρου. «Είναι η μοναδική προσωπογραφία που ο Γιώργης Βαρλάμος έχει αφήσει και αποτελεί σεβαστό οικογενειακό κειμήλιο, ακριβό δώρο του καλλιτέχνη στον φίλο του, πατέρα μου», αναφέρει χαρακτηριστικά ο γραμματέας του Προοδευτικού Συλλόγου Ανδρονιάνων - Δένδρων Κύμης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ