Παρασκευή 17 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Να σταματήσουν οι πιέσεις για «εθελούσια» έξοδο στην Alpha Bank

Να σταματήσουν οι πιέσεις σε εργαζόμενους στην Alpha Bank να συμμετάσχουν σε πρόγραμμα «εθελούσιας» εξόδου, απαιτούν οι συνδικαλιστές της ΕΣΑΚ Εργαζομένων στην τράπεζα (συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ), καταγγέλλοντας ότι ασκούνται πιέσεις «ακόμα και σε συναδέλφους που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας οι ίδιοι ή το άμεσο οικογενειακό τους περιβάλλον». Σημειώνεται δε ότι η τράπεζα έχει χρησιμοποιήσει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια τέτοιες μεθόδους, ακόμα κι όταν δεν έχει ανακοινώσει «εθελούσια» έξοδο.

Ως προς τον χαρακτηρισμό της «εθελούσιας», η ΕΣΑΚ σημειώνει ότι «δεν είναι άλλο παρά απόλυση. Αποτελεί τακτική που είτε με το καρότο είτε με το μαστίγιο εξαναγκάζει τους εργαζόμενους σε παραίτηση. Ετσι, όσοι συνάδελφοι "αντέξουν" και η τράπεζα δεν πιάνει το στόχο της, αρχίζουν οι απειλές. Δεν έχουν λείψει βέβαια και οι περιπτώσεις στο παρελθόν που όταν το νούμερο αποχωρήσεων ξέφευγε, άρχιζαν οι απαγορεύσεις». «Πόσο "εθελούσιες" λοιπόν μπορούν να είναι αυτές οι αποχωρήσεις!», σχολιάζει η ΕΣΑΚ, ενώ καταγγέλλει και το γεγονός ότι τις πρακτικές αυτές τις στηρίζει η ηγεσία στον Σύλλογο Εργαζομένων, η παράταξη «Ενωμένος Σύλλογος».

Τέλος, επισημαίνει ότι στόχος τέτοιων προγραμμάτων είναι η μείωση του λειτουργικού κόστους, «να ξεφορτωθούν εργαζόμενους με κατοχυρωμένα δικαιώματα» και να καθιερώσουν χειρότερους όρους απασχόλησης. Η ΕΣΑΚ καλεί τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν και να υπερασπιστούν τη δουλειά τους και τα δικαιώματά τους, ενώ απαιτεί από τη διοίκηση να σταματήσει τώρα αυτήν την τακτική και από τον Σύλλογο να πάρει άμεσα θέση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ