Παρασκευή 10 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΥΡΙΑ
Σε εξέλιξη η «διπλωματία των σεισμών»

Τη «διπλωματία των σεισμών» επαναφέρει η κυβέρνηση, προς επιτάχυνση διευθετήσεων στα Ελληνοτουρκικά.

Χαρακτηριστικά, ο Κυρ. Μητσοτάκης, προσερχόμενος χτες στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες, εξέφραζε την οδύνη του «για τις τραγικές απώλειες» σε Τουρκία και Συρία, και διαβεβαίωνε ότι «η Ελλάδα θα σταθεί στο πλευρό των δύο λαών, όπως ήδη έχει κάνει, με παροχή άμεσης βοήθειας για τον εντοπισμό επιζώντων στα συντρίμμια, αλλά και με την παροχή σημαντικής ανθρωπιστικής βοήθειας, προκειμένου να υποστηριχθούν εκατοντάδες χιλιάδες, ενδεχομένως και εκατομμύρια, άνθρωποι οι οποίοι θα βρεθούν το επόμενο διάστημα χωρίς σπίτια». Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα είναι «στην πρώτη γραμμή, προκειμένου να οργανωθεί εδώ στις Βρυξέλλες μία Διάσκεψη Δωρητών, έτσι ώστε να βρεθούν πρόσθετοι οικονομικοί πόροι για να βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση των πληγεισών περιοχών».

Τόνισε, εξάλλου, ότι «είναι η στιγμή να αφήσουμε στην άκρη τις πολιτικές μας διαφορές και να τείνουμε χείρα φιλίας στον λαό της Τουρκίας, στον λαό της Συρίας, που υποφέρουν εξαιτίας της φρικτής αυτής καταστροφής». Αλλωστε ειδικά στις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας, είπε ότι δεν μπορεί να φανταστεί «πιο ισχυρό μήνυμα από έναν Ελληνα διασώστη και ένα Τούρκο διασώστη που συνεργάζονται για τη διάσωση ενός μικρού κοριτσιού στην Τουρκία. Εχω πει πολλές φορές πως οι λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Είμαστε φίλοι. Και αποδεικνύουμε τη φιλία μας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές», σημείωσε.

Την ίδια ώρα έκανε γαργάρα το γεγονός ότι δεν έχουν στείλει τίποτα στη Συρία, μόνο χύνουν κροκοδείλια δάκρυα πάνω στον πόνο των ανθρώπων, επιβεβαιώνοντας την παροχή στήριξης «αλά καρτ» από την κυβέρνηση, τις ΗΠΑ και την ΕΕ, με κριτήριο τους ανταγωνισμούς και τις συμμαχίες στη σκακιέρα των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ