Τετάρτη 1 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τελευταίο «αντίο» στον σ. Λάζαρο Νικολαΐδη

Τελευταίο «αντίο» στον σ. Λάζαρο Νικολαΐδη είπαν χτες συγγενείς, σύντροφοι και φίλοι που παραβρέθηκαν στην πολιτική κηδεία στα κοιμητήρια του δήμου Θεσσαλονίκης.

Οι ΚΟ Καλαμαριάς και Πολίχνης του ΚΚΕ εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Ο σ. Λάζαρος γεννήθηκε το 1936 στο Μηλοχώρι Κιλκίς. Ολη η οικογένεια του σ. Λάζαρου συμμετείχε στον απελευθερωτικό αγώνα του λαού και στη συνέχεια μέσα από τις γραμμές του ΔΣΕ. Στον αγώνα αυτό σκοτώθηκε ο αδελφός του Παύλος σε ηλικία μόλις 15 ετών. Με την υποχώρηση του ΔΣΕ η μητέρα του μαζί με τα δυο μικρότερα παιδιά της, τον Σάββα και τον Λάζαρο, βρήκαν φιλόξενη στέγη στη σοσιαλιστική Πολωνία. Η αδελφή του Ελένη, αγωνίστρια και αυτή του ΔΣΕ, ενώθηκε με την υπόλοιπη οικογένεια το 1950.

Στην Πολωνία ο σ. Λάζαρος σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός. Το 1975 μετακομίζει με την οικογένειά του στη Σουηδία, όπου έρχεται σε επαφή με το Κόμμα, συμμετέχοντας ενεργά στη δράση του και μέσα από καθοδηγητική ευθύνη για αρκετά χρόνια.

Το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα και εγκαταστάθηκε στη Νεάπολη της Θεσσαλονίκης. Σε όλα τα χρόνια της αγωνιστικής διαδρομής δεν έλειψε στιγμή από τις μάχες που έδιναν το Κόμμα και το εργατικό - φιλειρηνικό κίνημα για μια κοινωνία απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση, την αδικία, για μια κοινωνία χωρίς πολέμους και φτώχεια.

  • Η σύζυγός του Αφεντούλα και ο γιος του Γιάννης στη μνήμη του προσφέρουν για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ το ποσό των 500 ευρώ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ