Τρίτη 31 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΥΓΕΙΑ
ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
Αύριο το συλλαλητήριο από σωματεία και φορείς της Πέλλας

Στις 5 μ.μ. στον πεζόδρομο το αγωνιστικό ραντεβού

Συλλαλητήριο για την Υγεία οργανώνουν σωματεία, σύλλογοι και κοινωνικοί φορείς της Πέλλας, αύριο, Τετάρτη, στις 5 μ.μ., στον πεζόδρομο των Γιαννιτσών. Καταγγέλλουν τη λειτουργική κατάρρευση κλινικών και τμημάτων του νοσοκομείου και απαιτούν άμεσα μέτρα ενίσχυσής του, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Την περασμένη Παρασκευή, σωματεία και φορείς της Πέλλας πραγματοποίησαν παρέμβαση στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας, κατά τη συζήτηση των σοβαρών ζητημάτων των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας.

Αφού αναδείχθηκαν τα προβλήματα και οι ελλείψεις του νοσοκομείου, αποφασίστηκε η συστράτευση στον αγώνα για την επίλυσή τους. Οι εκπρόσωποι σωματείων και φορέων άνοιξαν το πανό τους τονίζοντας για άλλη μια φορά ότι θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την επιτυχία του μεγάλου συλλαλητηρίου.

Οι εκπρόσωποι των νοσοκομειακών γιατρών κατήγγειλαν την κυβερνητική πολιτική που έχει φέρει σε αυτήν την κατάσταση το νοσοκομείο, αφού ουσιαστικά λόγος γίνεται για κατάρρευση της Παθολογικής κλινικής και του Ακτινολογικού τμήματος, ενώ απειλείται και η λειτουργία του ογκολογικού ιατρείου. «Η κάλυψη του έργου της Παθολογικής κλινικής από γιατρούς άλλων ειδικοτήτων είναι μία απόφαση επικίνδυνη για ασθενείς και γιατρούς. Οι μετακινήσεις γιατρών από γειτονικά νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας δημιουργούν περισσότερα προβλήματα, απογυμνώνουν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας», σημειώνουν, απαιτώντας κατεπείγοντα μέτρα, όπως προκήρυξη με ταχείες διαδικασίες έξι μόνιμων θέσεων παθολόγων και έξι μόνιμων ακτινολόγων. Αμεση πρόσληψη δύο μόνιμων παθολόγων - ογκολόγων. Καμιά σκέψη για συγχώνευση ή κατάργηση τμημάτων ή κλινικών ή για εναλλάξ εφημέρευση των δύο νοσοκομείων του νομού. Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ