Πέμπτη 19 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Νεκρή η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών από συντριβή ελικοπτέρου

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας και 1 παιδί, σκοτώθηκαν χτες, όταν ελικόπτερο συνετρίβη σε προάστιο του Κιέβου, κοντά σε νηπιαγωγείο. Αλλα 25 άτομα, εκ των οποίων 11 παιδιά, τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται.

Το ελικόπτερο ανήκε στη δημόσια υπηρεσία για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και μετέφερε την ηγεσία του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών σε σημείο του μετώπου, ενώ εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα για τα αίτια της συντριβής.

Από τους επιβαίνοντες στο ελικόπτερο σκοτώθηκαν και οι έξι αξιωματούχοι του υπουργείου: Ο υπουργός Εσωτερικών, Ντ. Μοναστίρσκι, ο υφυπουργός, Γ. Γένιν, ο γενικός γραμματέας, η αναπληρώτρια επικεφαλής της Υπηρεσίας Υποστήριξης και ο επικεφαλής του Τμήματος Επικοινωνίας του υπουργείου, καθώς και στέλεχος του Τμήματος Εσωτερικής Ασφάλειας στην Εθνική Αστυνομία της Ουκρανίας. Επίσης σκοτώθηκαν τα τρία μέλη του πληρώματος.

Ο Ουκρανός Πρόεδρος, Βολ. Ζελένσκι, έδωσε εντολή στην Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU), σε συνεργασία με την Εθνική Αστυνομία να εξακριβώσουν τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Η SBU ανακοίνωσε ότι «εξετάζονται πολλές εκδοχές της τραγωδίας», όπως «παραβίαση του κανόνα πτήσης, τεχνική δυσλειτουργία του ελικοπτέρου, σκόπιμες ενέργειες για την καταστροφή του ελικοπτέρου».

Ο επικεφαλής της Εθνικής Αστυνομίας, Ιγκόρ Κλιμένκο, διορίστηκε από την κυβέρνηση υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ