Τετάρτη 11 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Στα φαβορί ο πρώτος λόγος

Με τα φαβορί στις περισσότερες περιπτώσεις να έχουν κάνει σημαντικό βήμα για την πρόκριση μετά τα πρώτα παιχνίδια, διεξάγεται σήμερα το κυρίως μέρος των επαναληπτικών αγώνων της φάσης των «16» του Κυπέλλου, από τους οποίους θα προκύψουν οι ομάδες που θα αγωνιστούν στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Θυμίζουμε ότι από φέτος δεν ισχύει στο Κύπελλο ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ.

Στον Βόλο ο ΝΠΣ υποδέχεται τον Κυπελλούχο και πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Παναθηναϊκό, που βρίσκεται πολύ κοντά στην πρόκριση μετά το υπέρ του 3-0 από το πρώτο ματς, στη Λεωφόρο. Οι «πράσινοι» θα εμφανιστούν χωρίς τους τραυματίες Χουανκάρ και Μάγκνουσον και γενικότερα με πολλά νέα πρόσωπα στην αποστολή, ενώ από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι ψάχνουν αντίδραση μετά τη βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό για το.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα βρεθεί στα προημιτελικά και ο Ολυμπιακός, που αγωνίζεται στο Περιστέρι απέναντι στον Ατρόμητο με «μαξιλαράκι» το υπέρ του 4-1 από το πρώτο ματς, στο Φάληρο. Να σημειωθεί πάντως ότι οι γηπεδούχοι το τελευταίο διάστημα εμφανίζονται ιδιαίτερα ανεβασμένοι αγωνιστικά.

Με «αέρα» από το πρώτο ματς θα αγωνιστεί και η ΑΕΚ, που υποδέχεται στη Νέα Φιλαδέλφεια την Κηφισιά, την οποία έχει νικήσει 2-0 εκτός έδρας. Πάντως οι φιλοξενούμενοι, που τα πάνε εξαιρετικά στη Super League 2, εμφανίζονται έτοιμοι να βάλουν δύσκολα στην «Ενωση».

Προβάδισμα πρόκρισης, αλλά λιγότερο ευρύ, έχει και ο Αρης, που υποδέχεται τον Λεβαδειακό στη ρεβάνς της εκτός έδρας νίκης του με 2-1 στο πρώτο ματς. Οι «κιτρινόμαυροι» της Θεσσαλονίκης αναμένεται να επιδιώξουν να ολοκληρώσουν χωρίς απρόοπτα την αποστολή τους και να βρεθούν στην οκτάδα, αυτό όμως δεν εμποδίζει τους Βοιωτούς να κάνουν όνειρα ανατροπής.

Τέλος, στην Κρήτη ο Αγιος Νικόλαος φιλοξενεί τον Απόλλωνα Παραλιμνίου, με τις δύο ομάδες να έχουν αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς μετά το μεταξύ τους 2-2 στο πρώτο ματς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Αγιος Νικόλαος - Απόλλων Παραλιμνίου (14.00 - Cosmote Sport 2)

Αρης - Λεβαδειακός (16.00 - Cosmote Sport 3)

Βόλος - Παναθηναϊκός (16.30 - Novasports 1)

ΑΕΚ - Κηφισιά (19.00 - Cosmote Sport 2)

Ατρόμητος - Ολυμπιακός (21.00 - Cosmote Sport 1)

Προκρίθηκε η Λαμία

Η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε στα προημιτελικά είναι η Κηφισιά, με μπόλικο άγχος πάντως, καθώς χθες νίκησε 2-1 εκτός έδρας την Καλλιθέα στη ρεβάνς του μεταξύ τους 1-1 στο πρώτο ματς, στη Φθιώτιδα. Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν να «καθαρίζουν» στο πρώτο ημίχρονο, προηγούμενοι 2-0 με τα γκολ των Μανούσου (34') και Μαρτίνεθ (38'), ωστόσο οι γηπεδούχοι μείωσαν άμεσα με τον Νίλι (41') και στο δεύτερο ημίχρονο απείλησαν να οδηγήσουν το ματς στην παράταση, με τη Λαμία όμως να διατηρεί το προβάδισμα μέχρι τη λήξη και να παίρνει την πρόκριση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ