Πέμπτη 29 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Οργανώνονται - συντονίζουν την πάλη τους για την επιβίωσή τους
  • Στις 8 Γενάρη στη Λάρισα η πανελλαδική σύσκεψη
  • Συσκέψεις και σήμερα σε Αγιά Λάρισας και Καρδίτσα

Η οργάνωση και ο συντονισμός των κινητοποιήσεων των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων σε όλη την Ελλάδα θα συζητηθούν στην πανελλαδική σύσκεψη που οργανώνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, στις 8 Γενάρη, στις 12 μ. στη Νίκαια Λάρισας.

Η σύσκεψη αυτή αποτελεί την κορύφωση μιας πλούσιας δραστηριότητας που αναπτύχθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα, με συλλαλητήρια, πορείες με τρακτέρ, μπλόκα και άλλες πρωτοβουλίες που οργάνωσαν οι Αγροτικοί Σύλλογοι και Ομοσπονδίες, διεκδικώντας αιτήματα που αφορούν την επιβίωσή τους, που θα τους επιτρέψουν να ζουν με αξιοπρέπεια από τον μόχθο τους.

Η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων έχει καλέσει σε μαζική συμμετοχή τους Αγροτικούς Συλλόγους, τις Ομοσπονδίες, αλλά και μεμονωμένους αγροτοκτηνοτρόφους, τονίζοντας ότι «δεν μπορούμε να δείχνουμε εμπιστοσύνη σε όλους τους επίδοξους "σωτήρες" που θα εμφανιστούν πάλι να μοιράσουν υποσχέσεις πάνω στην αγωνία μας και την αβεβαιότητά μας για το μέλλον. Ο,τι κατακτήσαμε, αποτέλεσμα της δικής μας δράσης ήταν, με κινητοποιήσεις, μπλόκα, συλλαλητήρια, πίεση προς την εκάστοτε κυβέρνηση. Ούτε ήθελαν ούτε μας έδωσαν κάτι χωρίς να το διεκδικήσουμε και να το κατακτήσουμε με τη μαζική και μαχητική συμμετοχή μας. Αυτός είναι ο δρόμος που σας καλούμε να πορευτούμε και είναι μονόδρομος!».

Στο επίκεντρο της σύσκεψης θα βρεθεί η πλούσια πείρα από τους αγώνες των τελευταίων χρόνων, από την προσπάθεια για το δυνάμωμα των Αγροτικών Συλλόγων, τη συμπόρευση και την κοινή δράση με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Αγώνες που, κόντρα στην αδιαλλαξία και την τρομοκρατία των εκάστοτε κυβερνήσεων, απέσπασαν συγκεκριμένες κατακτήσεις. Απ' αυτήν την άποψη, οι συνδικαλιστές αγρότες που προετοιμάζουν τη σύσκεψη σημειώνουν ότι η μαζική συμμετοχή μπορεί να δώσει ώθηση στην οργάνωση και στον συντονισμό των κινητοποιήσεων των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων σε όλη την Ελλάδα.

Για την καλύτερη προετοιμασία της σύσκεψης πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες συνεδριάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων Συλλόγων και Ομοσπονδιών, περιοδείες στα χωριά.

Σήμερα θα γίνουν συσκέψεις στις 7 μ.μ. στην Καρδίτσα, στην αίθουσα της Ομοσπονδίας των ΕΒΕ, με πρωτοβουλία της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων και στις 6.30 μ.μ. στην ταβέρνα «Χατζάκος» στην Αγιά, με πρωτοβουλία της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και των Αγροτικών Συλλόγων και συνεταιρισμών του δήμου Αγιάς.

Ιδιαίτερα στη σύσκεψη της Αγιάς θα συζητηθούν και οι δράσεις που θα αναπτύξουν οι βιοπαλαιστές αγρότες, καθώς παρά το γεγονός ότι υπήρχε δέσμευση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για κάλυψη του χαμένου εισοδήματος στα μήλα και ότι μέχρι την Πέμπτη 15 Δεκέμβρη θα υπήρχε συγκεκριμένη ανακοίνωση για το ποσό της ενίσχυσης, μέχρι σήμερα δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα το συγκεκριμένο.

Σε αυτό το πλαίσιο, μαζί με τα αιτήματα που αφορούν τη μείωση του κόστους παραγωγής και τη διαμόρφωση τιμών που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα εισόδημα, διεκδικούν από την κυβέρνηση να ανακοινώσει άμεσα το ποσό ανά στρέμμα που θα καλύψει στα μήλα, αλλά και άμεση καταβολή των χρημάτων που να καλύπτουν την απώλεια του εισοδήματος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ