Τετάρτη 21 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Νέα ισραηλινή επιδρομή πραγματοποιήθηκε πριν τα χαράματα της Τρίτης κοντά στη Δαμασκό της Συρίας, προκαλώντας τον τραυματισμό δύο Σύρων στρατιωτικών και «υλικές ζημιές», που δεν προσδιορίστηκαν.

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Στην επανακατάληψη του αστυνομικού τμήματος που είχαν καταλάβει Πακιστανοί Ταλιμπάν (Τεχρίκ-ε-Ταλιμπάν Πακιστάν) προχώρησαν χτες δυνάμεις του πακιστανικού στρατού. Κατά την επιχείρηση σκοτώθηκαν 33 μέλη της οργάνωσης.

ΜΠΑΝΓΚΟΓΚ.-- 6 πτώματα είχαν εντοπιστεί μέχρι χθες το βράδυ στον κόλπο της Ταϊλάνδης, στην περιοχή όπου τη νύχτα της Κυριακής βυθίστηκε εν μέσω καταιγίδας κορβέτα του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας. Από τα 105 μέλη του πληρώματος της κορβέτας - ναυπηγημένης στις ΗΠΑ το 1987 - έχουν διασωθεί τα 76, ενώ συνεχίζονταν οι έρευνες για τους υπόλοιπους αγνοούμενους.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Διακομματική συζήτηση ξεκινά στο αμερικανικό Κογκρέσο πάνω στο νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης, ύψους 1,66 τρισ. δολαρίων, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τις στρατιωτικές δαπάνες - ρεκόρ (ύψους 858 δισ. δολαρίων). Στο ίδιο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται και μέτρα όπως η απαγόρευση χρήσης του μέσου κοινωνικής δικτύωσης TikTok σε κυβερνητικές συσκευές.

ΑΚΡΑ.-- Η κυβέρνηση της Γκάνας ανέστειλε χτες τις πληρωμές χρέους στο εξωτερικό, στο πλαίσιο μέτρων αναδιάρθρωσης που παίρνει βάσει συμφωνίας με το ΔΝΤ, ενώ ο πληθωρισμός ξεπερνά πλέον το 50%.

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ.-- Η ετυμηγορία για τον πρώην πανίσχυρο παραγωγό του Χόλιγουντ Χ. Γουάινστιν ήταν μοιρασμένη, καθώς κρίθηκε ένοχος για έναν βιασμό και δύο σεξουαλικές επιθέσεις στο τέλος της δίκης του στο Λος Αντζελες, δηλαδή μόνο για τις μισές από τις κατηγορίες με τις οποίες διωκόταν. Ο Γουάινστιν εκτίει ήδη ποινή κάθειρξης 23 ετών μετά την καταδίκη του το 2020 για παρόμοια αδικήματα, ενώ πλέον ενδέχεται να του επιβληθεί πρόσθετη ποινή 24 ετών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ