Τετάρτη 21 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
FIBA CHAMPIONS LEAGUE
«Τελικός» πρόκρισης για την ΑΕΚ

Με την πλάτη στον τοίχο και χωρίς να μπορεί να υπολογίζει σε ενίσχυση από τους φιλάθλους της, λόγω τιμωρίας της έδρας της, η ΑΕΚ δίνει σήμερα στο κλειστό των Ανω Λιοσίων (19.30 - Cosmote Sport 4) τον πιο καθοριστικό αγώνα της στον 2ο όμιλο του FIBA Champions League, φιλοξενώντας την Καρσίγιακα για την 6η και τελευταία αγωνιστική. Ο αγώνας θα διεξαχθεί μπροστά σε άδειες εξέδρες λόγω της τιμωρίας που επέβαλε η FIΒΑ στην «Ενωση» για τα επεισόδια οπαδών της στο προηγούμενο εντός έδρας ματς του ομίλου, απέναντι στην ιταλική Ρέτζιο Εμίλια.

Η ΑΕΚ μόνο με νίκη θα εξασφαλίσει ό,τι και να γίνει την πρόκριση στην επόμενη φάση, ως 2η του ομίλου, καθώς σε περίπτωση ήττας θα πρέπει να βασιστεί στην πρωτοπόρο Βόνη (η οποία όμως είναι και βαθμολογικά αδιάφορη, καθώς έχει ήδη εξασφαλίσει την πρωτιά) ώστε να νικήσει τη Ρέτζιο Εμίλια, προκειμένου η ελληνική ομάδα να προκριθεί ως 3η.

Σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσμα του σημερινού ματς στα Ανω Λιόσια θεωρείται αποφασιστικής σημασίας για τις εξελίξεις στην ομάδα την «επόμενη μέρα».

Η ΑΕΚ θα παρουσιαστεί με αλλαγές στο ρόστερ, καθώς οι Περσίδης και Φιλιππάκος έλυσαν το συμβόλαιό τους με την ΚΑΕ.

Η αντίπαλός της, Καρσίγιακα, έρχεται στην Αθήνα σε εξαιρετική κατάσταση, προερχόμενη μάλιστα από σημαντική νίκη επί της Νταρουσάφακα για το τουρκικό πρωτάθλημα.

  • Η βαθμολογία: Βόνη 4-1, ΑΕΚ 2-3, Καρσίγιακα 2-3, Ρέτζιο Εμίλια 2-3

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ