Τετάρτη 21 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΣΑΤ
Ο Μ. Τεντόγλου και η Α. Ντρισμπιώτη κορυφαίοι αθλητές της χρονιάς

Προπονητής της χρονιάς ο Γ. Πομάσκι

Ο Μ. Τεντόγλου και ο Γ. Πομάσκι στη χθεσινή τελετή βράβευσης του ΠΣΑΤ

Eurokinissi

Ο Μ. Τεντόγλου και ο Γ. Πομάσκι στη χθεσινή τελετή βράβευσης του ΠΣΑΤ
Τους τίτλους των κορυφαίων Ελλήνων αθλητών του 2022 κατέκτησαν ο Μίλτος Τεντόγλου στους άνδρες και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στις γυναίκες, καθώς πρώτευσαν στη σχετική ψηφοφορία που πραγματοποίησε για άλλη μια χρονιά ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΠ). Κορυφαίος προπονητής της χρονιάς αναδείχθηκε ο Γιώργος Πομάσκι, συμπληρώνοντας την κυριαρχία του στίβου στις τρεις κυριότερες κατηγορίες και επαναφέροντας τον κλασικό αθλητισμό στις πρωτιές της ψηφοφορίας, μετά από 16 χρόνια. Οι νικητές βραβεύτηκαν σε ειδική τελετή που πραγματοποίησε χτες ο ΠΣΑΤ στο Μέγαρο Μουσικής.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του μήκους Μίλτος Τεντόγλου άφησε 2ο στην ψηφοφορία για τους άντρες τον μπασκετμπολίστα των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννη Αντετοκούνμπο, και 3ο τον πρωταθλητή στους κρίκους, Λευτέρη Πετρούνια. Το 2022 ο κορυφαίος άλτης έφτασε στην κατάκτηση δύο χρυσών μεταλλίων, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου του Μονάχου, επίσης του ασημένιου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του Ορεγκον, καθώς και της πρωτιάς στη σειρά των μίτινγκ Diamond League.

Στις γυναίκες η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη άφησε 2η την πρωταθλήτρια της σκοποβολής Αννα Κορακάκη και 3η την ακοντίστρια Ελίνα Τζένκο. Η 38χρονη αθλήτρια του βάδην έγραψε τη δική της ιστορία στο αγώνισμα, φτάνοντας στην κατάκτηση των χρυσών μεταλλίων στα 20 χλμ. και στα 35 χλμ. του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου στο Μόναχο, ενώ ήταν 4η στα 35 χλμ. του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου στο Ορεγκον. Τον περασμένο Αύγουστο, μάλιστα, αναδείχθηκε και κορυφαία αθλήτρια στην Ευρώπη για το 2022.

Ο Γιώργος Πομάσκι κατέκτησε τον τίτλο του κορυφαίου προπονητή της χρονιάς. Στις δηλώσεις του μετά την παραλαβή του βραβείου ευχαρίστησε τον αθλητή του, Μ. Τεντόγλου, για την προσπάθεια και τον χαρακτήρα που δείχνει στις προπονήσεις και στους αγώνες, ενώ απευθυνόμενος προς τον υφυπουργό Αθλητισμού ζήτησε καλύτερες συνθήκες για τους αθλητές, προκειμένου να επιτελέσουν το έργο τους.

Καλύτερη ομάδα για το 2022 αναδείχθηκε η Εθνική πόλο ανδρών, η οποία φέτος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Το έπαθλο του ευ αγωνίζεσθαι δόθηκε στον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Σέρχιο Αραούχο. Τιμητική βράβευση δόθηκε στην οικογένεια του δις αργυρού Ολυμπιονίκη του τάε κβον ντο, Αλέξανδρου Νικολαΐδη, ο οποίος «έφυγε» φέτος από τη ζωή στα 42 του χρόνια, μετά από μάχη με τον καρκίνο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ