Τετάρτη 14 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
Διαδηλώνουμε το Σάββατο, προετοιμάζουμε την κλιμάκωση του αγώνα

Στις 12.30 μ.μ. το μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού στην Αθήνα (Σύνταγμα) και στη Θεσσαλονίκη (Αγαλμα Βενιζέλου). Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι προετοιμασίες για τα συλλαλητήρια που οργανώνουν Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα το Σάββατο 17 Δεκέμβρη σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις.

Με τις κινητοποιήσεις τους, συνδικαλιστικές οργανώσεις μαζί με μαζικούς φορείς «επιστρέφουν» σε κυβέρνηση και εργοδοσία τον βαρύ λογαριασμό της ακρίβειας, των περικοπών, της επιδρομής στο εισόδημα και στις ανάγκες του λαού, απορρίπτουν τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό, κάνουν το επόμενο βήμα για να δυναμώσει η διεκδίκηση με νέους αγώνες σε κάθε κλάδο, χώρο δουλειάς και γειτονιά.

Στην κατεύθυνση αυτή, με τις συσκέψεις που έγιναν προχτές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη εκατοντάδες σωματεία και μαζικοί φορείς κάλεσαν τους εργαζόμενους, τον λαό να πάρουν τη σκυτάλη από τη μεγάλη απεργία στις 9 Νοέμβρη, να δυναμώσουν την οργάνωση και την πάλη, να θέσουν στο προσκήνιο τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους και να κλιμακώσουν με νέα απεργία μέσα στον Γενάρη.

Μπροστά στην επίθεση στο λαϊκό εισόδημα, Ομοσπονδίες και Συνδικάτα αντιτάσσουν τις διεκδικήσεις τους για αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις και υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων. Μαζί με τους μαζικούς φορείς των αυτοαπασχολούμενων, των επιστημόνων, των φοιτητών, των γυναικών, παλεύουν για ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχειας, μπλόκο στο ξεσπίτωμα από τους πλειστηριασμούς πρώτης - κύριας κατοικίας.

Σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική καλούν στο συλλαλητήριο της 17ης Δεκέμβρη στις 12.30 μ.μ. στο Σύνταγμα.«Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική δεν υπάρχει ανοχή. Ούτε αναμονή γι' αυτούς που ξανά μας υπόσχονται προεκλογικά λύσεις στα προβλήματά μας. Κάθε κυβέρνηση παίρνει την αντιλαϊκή σκυτάλη από την προηγούμενη και τη δυναμώνει», σημειώνουν οι Ομοσπονδίες και τα σωματεία που καλούν στο συλλαλητήριο.

Το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής έχει προκηρύξει στάση εργασίας (12 μ. έως 4 μ.μ.) και καλεί στο συλλαλητήριο.

Συλλαλητήριο ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό οργανώνουν και τα εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης το Σάββατο 17 Δεκέμβρη, στις 12.30 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Στους δρόμους οι αυτοαπασχολούμενοι και η νεολαία

Μαζί με τους εργαζόμενους ετοιμάζονται να διαδηλώσουν και οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί επαγγελματίες, με την Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ) να καλεί σε μαζική συμμετοχή: «Συνεχίζουμε γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, διεκδικώντας επαναφορά αφορολόγητου ορίου, αναπλήρωση του εισοδήματός μας σε ατύχημα και ασθένεια, καμιά αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, βελτίωση των ποσοστών αναπλήρωσης για τις συντάξεις μας. Μέτρα ενάντια στις αυξήσεις που αρπάζουν πίσω το όποιο εισόδημα καταφέρνουμε να έχουμε. Εχουμε πείρα και δεν εφησυχάζουμε βλέποντας ότι υπάρχει δουλειά αυτήν την περίοδο, γιατί το βασικό είναι το αποτέλεσμα, τι θα μείνει στο τέλος. Η ακρίβεια των πρώτων υλών, της Ενέργειας, μαζί με τα χρέη και τόσα άλλα είναι εδώ».

Συνεχίζοντας η ΟΒΣΑ αναδεικνύει ότι «η ανάπτυξη, η εξωστρέφεια, η αύξηση του ΑΕΠ πάει χέρι χέρι με την πραγματική μείωση των εισοδημάτων εργαζομένων, συνταξιούχων και μικροεπαγγελματιών. Προσπαθούν να μας πείσουν για το "αναπόφευκτο" της ακρίβειας, του πληθωρισμού, της ενεργειακής φτώχειας, εντείνουν τον αυταρχισμό και την αστυνομοκρατία. Μέσα στη θάλασσα των προϊόντων που προσφέρει η εργασία εκατομμυρίων ανθρώπων, αλλά και η ανάγκη να ζήσουμε με αξιοπρέπεια απολαμβάνοντας την ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, μας προτείνουν "καλάθια"».

«Το Σάββατο 17 Δεκέμβρη συναντιόμαστε όλοι στο Σύνταγμα μαζί με όλο τον λαό για να ακουστεί η φωνή μας!», τονίζει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών. Στηλιτεύει τη μείωση των συνολικών δαπανών για την Παιδεία, με το κόστος σπουδών να φτάνει στα ύψη, και τα χρήματα που δίνονται σε εργολάβους στη φοιτητική μέριμνα και στην καθαριότητα, σε κερδοφόρες μπίζνες αλλά και στην καταστολή, αντί για τις ανάγκες των φοιτητών.

Αγωνιστικό «παρών» από τους συνταξιούχους

Να δώσουν αγωνιστικό «παρών» στα συλλαλητήρια των συνδικάτων το Σάββατο καλεί τους συνταξιούχους και τα σωματεία - μέλη της η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ. Η προσυγκέντρωση των συνταξιούχων για το συλλαλητήριο της Αθήνας ορίστηκε για τις 11.45 π.μ. στην Ομόνοια. Παράλληλα, η Ομοσπονδία χαιρετίζει τη συμμετοχή χιλιάδων συνταξιούχων στα περιφερειακά συλλαλητήρια που έγιναν τις προηγούμενες μέρες σε όλη τη χώρα, υπογραμμίζοντας ότι «με τους αγώνες μας καταφέραμε πολλά, καθυστερήσαμε - αποσοβήσαμε μέτρα, αποσπάσαμε κατακτήσεις. Στα χειρότερα που μας ετοιμάζουν θα απαντήσουμε με πιο μαζικούς, καλύτερα προετοιμασμένους και αποφασιστικούς αγώνες».

Στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα καλούν επίσης η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και η Κίνηση για την Εθνική Αμυνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ