Παρασκευή 9 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΝ
Εκτέλεση νεαρού διαδηλωτή

Τον μόλις 23 ετών διαδηλωτή Μοχσέν Σεκαρί εκτέλεσαν χτες οι ιρανικές αρχές διά απαγχονισμού, καθώς είχε καταδικαστεί σε θάνατο επειδή τραυμάτισε έναν αστυνομικό με μαχαίρι και απέκλεισε δρόμο στην Τεχεράνη, στη διάρκεια των κινητοποιήσεων που συγκλονίζουν εδώ και σχεδόν τρεις μήνες τη χώρα. Συνολικά έντεκα άνθρωποι κινδυνεύουν να καταδικαστούν για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις.

Οι «Φρουροί της Επανάστασης» εξήραν τη Δευτέρα το δικαστικό σύστημα για τη σκληρή του στάση έναντι των διαδηλωτών και το ενθάρρυναν να εκδίδει γρήγορα και αυστηρές αποφάσεις για όσους κατηγορούνται για «εγκλήματα κατά της ασφάλειας του έθνους και του ισλάμ».

Η Γαλλία και η Γερμανία καταδίκασαν την εκτέλεση, σε μία νέα προσπάθεια αξιοποίησης των αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων στο Ιράν, για να προωθήσουν τα δικά τους γεωπολιτικά συμφέροντα.


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ