Τετάρτη 20 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
«Παραστρατημένοι» πράκτορες της CIA πίσω απ' τις επιθέσεις με άνθρακα;

ΛΟΝΔΙΝΟ - ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-

«Απείθαρχοι» ή «ανεξέλεγκτοι» πράκτορες της CIA με γνώσεις επί των βιολογικών όπλων φαίνεται - πάλι... - να κρύβονται πίσω από τις επιθέσεις άνθρακα του περασμένου φθινοπώρου στις ΗΠΑ, όπως υποστήριξαν Αμερικανοί επιστήμονες και εμπειρογνώμονες επί των βιολογικών όπλων, μιλώντας προχτές στη δημοσιογραφική εκπομπή «ΝΙΟΥΣΝΑΪΤ» του BBC.

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς πανεπιστημιακούς ειδικούς, η ανταλλαγή θανατηφόρων βακτηρίων άνθρακα «εξ αποστάσεως» εντασσόταν σε σχετικό μυστικό πρόγραμμα της CIA, το οποίο πραγματοποιούνταν (προ της έναρξης των επιθέσεων στις αρχές Οκτώβρη του '01) μεταξύ πρακτόρων - επιστημόνων από το στρατόπεδο 12 της Νεβάδα στο εργαστήριο βιολογικών όπλων του αμερικανικού στρατού στο Φρούριο Ντέντρικ. Σύμφωνα με όσα κατέθεσαν οι επιστήμονες, στόχος του προγράμματος της αμερικανικής Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών φέρεται πως ήταν να μελετηθεί το ενδεχόμενο εισαγωγής στις ΗΠΑ βακτηρίων άνθρακα από «χώρα παρία» και η εξ αποστάσεως διακίνησή τους εντός της χώρας. Ωστόσο το όλο εγχείρημα φαίνεται πως κατέληξε στις τραγικές επιθέσεις με άνθρακα του περασμένου φθινοπώρου, όταν μέλος του προγράμματος φέρεται να τέθηκε «εκτός ελέγχου» δρώντας, στη συνέχεια, για δικό του λογαριασμό και όχι για λογαριασμό της CIA, με στόχο μέλη της Γερουσίας και επαγγελματίες ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ σε Ν. Υόρκη και Φλώριδα.

Τη συγκεκριμένη εκδοχή υποστήριξαν μιλώντας στην ίδια εκπομπή του ΒΒC, η επικεφαλής της Ομοσπονδίας Αμερικανών Επιστημόνων για τα βιολογικά όπλα Δρ. Μπάρμπαρα Ρόζενμπεργκ και ο Μίλτον Λέιτμπεργκ, του Κέντρου Διεθνών Στρατηγικών Μελετών του πανεπιστημίου του Μέριλαντ, οι οποίοι, αφού κάλεσαν για πολλοστή φορά το FBI να εξετάσει όλες τις εκδοχές και να προχωρήσει τις «παγωμένες» έρευνες σε βάθος, εξέφρασαν ερωτηματικά για την ισχυρή πιθανότητα συνέχισης μυστικών προγραμμάτων βιολογικών όπλων από την πλευρά του αμερικανικού στρατού...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ