Παρασκευή 25 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΥΓΕΙΑ
Επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις από τους νοσοκομειακούς γιατρούς

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο. Δεν βελτιώνεται!

Σε επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις προχωρά η μεγαλύτερη Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά, με απόφαση της μαζικής Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε προχτές, απαιτώντας την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου.

Πιο συγκεκριμένα, η ΕΙΝΑΠ αποφάσισε:

  • 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στη Βουλή, τη Δευτέρα 28 Νοέμβρη, μέρα ακρόασης των φορέων στη Βουλή.
  • Νέα 24ωρη απεργία την Τρίτη 29 Νοέμβρη και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.
  • 24ωρη απεργία τη μέρα συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής και συγκέντρωση στη Βουλή, με παράλληλο κάλεσμα στα Εργατικά Κέντρα, την ΑΔΕΔΥ και μαζικούς φορείς για συμμετοχή στη συγκέντρωση.

Οπως επισημαίνει η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά «πρόκειται για νομοσχέδιο - τομή, που ανοίγει επικίνδυνες κερκόπορτες στην κατεύθυνση της υποβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας, της παραπέρα ενίσχυσης της εμπορευματοποίησης της δημόσιας Υγείας και της γιγάντωσης του ιδιωτικού τομέα Υγείας».

Επισημαίνει ότι «η λειτουργία των κλινικών και των εργαστηρίων με γιατρούς που θα δουλεύουν παράλληλα στον ιδιωτικό τομέα θα υποβαθμιστεί ακόμα περισσότερο, αφού οι γιατροί θα "τρέχουν" για να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις στα ιδιωτικά ιατρεία και τις κλινικές. Οι αλλαγές αυτές συνιστούν, ταυτόχρονα, ανατροπή και ξεθεμελίωμα των εργασιακών σχέσεων των γιατρών των δημόσιων νοσοκομείων».

Οσο για τις αυξήσεις που ανακοινώθηκαν στο μισθολόγιο, σχολιάζει ότι πρόκειται για «κοροϊδία, σε καμία περίπτωση δεν αναπληρώνουν τις απώλειες που είχαμε από το 2012, δεν ανταποκρίνονται στα όσα δικαιούμαστε, με βάση την απόφαση του ΣτΕ. Το νομοσχέδιο δεν βελτιώνεται».

Στο μεταξύ, χτες συνεδρίαζε και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας προκειμένου να αποφασίσει την κλιμάκωση του αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ