Παρασκευή 25 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΧΑΝΙΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες για τους πρόσφυγες

Να εξασφαλιστούν άμεσα με ευθύνη του κράτους ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης ζητά η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ σε ανακοίνωση για τη διάσωση εκατοντάδων προσφύγων και μεταναστών από ακυβέρνητο πλοίο στη θαλάσσια περιοχή στην Παλαιόχωρα, που εξακολουθούν να βρίσκονται στο επιβατηγό - οχηματαγωγό «Σαμαριά 1». Από την πρώτη στιγμή στην περιοχή παρευρέθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ενώ παρέμβαση στον υπουργό Μετανάστευσης, Ν. Μηταράκη, έκανε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, μεταφέροντας το αίτημα να εξασφαλιστούν άμεσα με ευθύνη του κράτους ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, σε ασφαλείς και κατάλληλους χώρους.

Συγκεκριμένα η ΤΕ Χανίων αναφέρει πως «το περιστατικό με το ακυβέρνητο πλοίο που μετέφερε πάνω από 430 μετανάστες (σ.σ. 336 άνδρες, 10 γυναίκες, 128 ανήλικα αγόρια, 9 ανήλικα κορίτσια) ανάμεσά τους δεκάδες γυναίκες και παιδιά, είναι ένα ακόμα περιστατικό που αναδεικνύει τη βαρβαρότητα αυτού του συστήματος, που οδηγεί χιλιάδες ξεριζωμένους να ψάχνουν να βρουν μια καλύτερη ζωή μακριά από την φτώχεια και τις συνέπειες του πολέμου που έχουν ξεσπάσει στις γειτονικές χώρες. (...) Το ΚΚΕ χαιρετίζει την αντίδραση δεκάδων κατοίκων της Παλαιόχωρας, που όπως και σε προηγούμενα περιστατικά βοήθησαν με κάθε τρόπο τους πρόσφυγες που είχαν φτάσει στην περιοχή».

Και συνεχίζει: «Το περιστατικό στην Παλαιόχωρα είναι ένα ακόμα περιστατικό που συμβαίνει στο νησί μας και επιβεβαιώνει ακόμα μία φορά την ανάγκη να καταργηθούν εδώ και τώρα ο Κανονισμός του Δουβλίνου, η Κοινή Δήλωση ΕΕ - Τουρκίας, να εξασφαλιστούν τα δικαιώματα των προσφύγων στο άσυλο και στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους. Είναι ακόμα μια απόδειξη του δράματος που οδηγούν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, στους οποίους συμμετέχει ενεργά η χώρα μας και δημιουργούν στρατιές ξεριζωμένων, που φεύγουν από τη χώρα τους για να ξεφύγουν από τη φρίκη του πολέμου, την φτώχεια και την εξαθλίωση. Το ΚΚΕ καλεί τον λαό και τη νεολαία των Χανίων να μην συμβιβαστεί με τις εικόνες φρίκης, να παλέψουμε ακόμα πιο αποφασιστικά ενάντια στην απάνθρωπη πολιτική της ΕΕ για το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό, για να σταματήσει η χώρα μας να είναι ορμητήριο των πολεμικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ που μακελεύουν λαούς, για να κλείσει η Βάση της Σούδας και όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στη χώρα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ