Τετάρτη 9 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Τα Φώτα της πόλης» στο Εθνικό

KAROL JAREK

Από 18 Νοέμβρη στη Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη» του Θεάτρου Rex φιλοξενείται φέτος από το Εθνικό Θέατρο ένα διαφορετικό μιούζικαλ για όλη την οικογένεια, ένα μεγάλο μουσικό θέαμα, μια παράσταση βασισμένη στην αξεπέραστη αριστουργηματική ταινία του Τσάρλι Τσάπλιν «Τα Φώτα της πόλης» (1931).

«Τα Φώτα της πόλης» είναι μια ταινία - μύθος του βωβού κινηματογράφου, που τη σχεδίασε και τη γύρισε ο Τσάπλιν όταν οι ταινίες του βωβού θεωρούνταν πια ξεπερασμένες, μια μεγαλειώδης χειρονομία αντίστασης ενός ιδιοφυούς καλλιτέχνη, που, στο απόγειο της καριέρας του, επιμένει στο είδος της τέχνης που αγαπά και ανταμείβεται για την πίστη του αυτή: Η ταινία αποτέλεσε τεράστια εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία, ένα φιλμ που συγκαταλέγεται στα καλύτερα όλων των εποχών.

Η ιστορία εξελίσσεται με φόντο το οικονομικό κραχ της Αμερικής και ακολουθεί τον Τσάρλι Τσάπλιν, ως άνεργο περιπλανώμενο Σαρλό, που ερωτεύεται μια τυφλή ανθοπώλισσα και κάνει τα πάντα προκειμένου να εξασφαλίσει τα χρήματα για την εγχείρηση που θα της χαρίσει την όραση. Σε έναν κόσμο που αλλάζει, ο «μελαγχολικός κλόουν» του Τσάπλιν αντιστέκεται, στροβιλίζεται, μάχεται, επιβιώνει, ονειρεύεται, ερωτεύεται, προσφέρει.

Ο 26μελής θίασος ηθοποιών, μουσικών και τραγουδιστών φωτίζει τη δράση και δίνει τον τόνο σε μια παράσταση που υμνεί τον ηρωισμό των απλών ανθρώπων, αλλά και τη μεγαλοφυΐα του Τσάπλιν ως συγγραφέα, σκηνοθέτη, παραγωγού, συνθέτη και πρωταγωνιστή των ταινιών του.

Ταυτότητα παράστασης: Διασκευή: Αμάλια Μπένετ, Νικίτα Μιλιβόγιεβιτς, Θοδωρής Οικονόμου. Σκηνοθεσία-Χορογραφία: Αμάλια Μπένετ. Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου. Στίχοι: Σταύρος Σταύρου.

Παίζουν οι Προκόπης Αγαθοκλέους, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Εκτορας Λυγίζος, Υβόννη Μαλτέζου, Φίλιππος Ανθης κ.ά.

Μουσικοί επί σκηνής: Διονύσης Βερβιτσιώτης (βιολί), Παρασκευάς Κίτσος (κοντραμπάσο), Ιώ Λε Μολλέρ (μπαγιάν), Θοδωρής Οικονόμου (πιάνο), Δημήτρης Χουντής (σαξόφωνο)

Μέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη στις 19.00, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 20.30, Κυριακή στις 19.00

Προπώληση εισιτηρίων: ticketservices.gr και στο 210.7234567.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ