Σάββατο 22 Οχτώβρη 2022 - Κυριακή 23 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΔΙΕΘΝΗ
Αλληλεγγύη με αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ στη Γαλλία

Στην απεργιακή συγκέντρωση στη Μασσαλία
Στην απεργιακή συγκέντρωση στη Μασσαλία
Την έμπρακτη αλληλεγγύη των συνδικάτων και της εργατικής τάξης της Ελλάδας στους αγώνες των εργαζομένων της Γαλλίας μετέφερε η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ που βρέθηκε από τις αρχές της βδομάδας στη χώρα, με επικεφαλής τον Γιώργο Πέρρο, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας, και τη συμμετοχή του Μάρκου Μπεκρή, προέδρου του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και του Σωματείου Λιμενεργατών ΕΝΕΔΕΠ.

Η αντιπροσωπεία συμμετείχε σε απεργιακές κινητοποιήσεις, ενώ συναντήθηκε και με εργαζόμενους του διυλιστηρίου της «TotalEnergies» στην περιοχή Λα Μεντ.

Ακόμα, η αντιπροσωπεία παραβρέθηκε και στο 58ο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Μασσαλίας (Union des syndicats CGT Bouches-du-Rhone), όπου της επιφυλάχθηκε μια ολόθερμη υποδοχή, με τους συνέδρους να χειροκροτούν όρθιοι τον χαιρετισμό της.

Μεταξύ άλλων, ο Γ. Πέρρος τόνισε: «Χαιρετίζουμε τη δυνατή, τη μοναδική απάντηση της εργατικής τάξης της Γαλλίας ενάντια στην επιστράτευση! Η δράση σας, η απάντησή σας στην τρομοκρατία και την επιστράτευση σημαίνει ένα πράγμα. Είστε ήδη νικητές! Το δίκιο είναι με το μέρος σας. Γι' αυτό οι εργάτες όλου του κόσμου, τα αγωνιστικά συνδικάτα σε όλη την Ευρώπη, οι δυνάμεις της ΠΣΟ, όλοι, είμαστε στο πλευρό σας!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ