Τετάρτη 19 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗ
Συλλήψεις και αστυνομικών για διακίνηση μεταναστών

Περισσότερες από 1.700 περιπτώσεις διευκόλυνσης εισόδου - εξόδου αλλοδαπών είχε πραγματοποιήσει η εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος, μέλη της οποίας φέρεται να είναι οι 7 αστυνομικοί του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κρυσταλλοπηγής και οι 7 πολίτες που συνελήφθησαν τη Δευτέρα.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται συνολικά 123 άτομα, μεταξύ των οποίων και άλλοι 2 αστυνομικοί. Η εγκληματική οργάνωση φέρεται να πραγματοποίησε περισσότερες από 1.700 περιπτώσεις διευκόλυνσης εισόδου - εξόδου αλλοδαπών με το όφελος να εκτιμάται σε 680.000 ευρώ, με τους αστυνομικούς - μέλη της οργάνωσης να λαμβάνουν μηνιαίως χρηματικά ποσά από 2.000 έως 10.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, τα μέλη της οργάνωσης, τουλάχιστον από το 2020, είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση με διαρκή και δομημένη δράση.

Χτες το μεσημέρι οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα Καστοριάς, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής συμμορίας, παράνομη διακίνηση μεταναστών και πλαστογραφία σε βαθμό κακουργήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ