Τρίτη 18 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ξετυλίγεται το «κουβάρι» της φρίκης

Καθώς συνεχίζονται οι έρευνες για τη φρίκη που βίωνε το 12χρονο κορίτσι στον Κολωνό από τον 53χρονο επιχειρηματία «ευυπόληπτο πολίτη», παράγοντα της ΝΔ, Ηλία Μίχο, που την βίαζε και την εξέδιδε, χτες κατέθεσε στην αρμόδια ανακρίτρια η 37χρονη μητέρα της μικρής, που κατηγορείται για το αδίκημα της συνέργειας σε μαστροπεία σε βάρος του παιδιού της. Η ίδια αρνήθηκε τα πάντα, ότι δεν γνώριζε τι συνέβαινε στο παιδί της και επικαλέστηκε τα μηνύματα που αντάλλαξε με τον Μίχο, όταν πια κατάλαβε τι συνέβαινε. Μετά την κατάθεση κρίθηκε από ανακρίτρια και εισαγγελέα προφυλακιστέα.

Τα δύο από τα μεγαλύτερα παιδιά της 37χρονης που βρίσκονταν στα δικαστήρια, ξέσπασαν σε κλάματα βλέποντας την μητέρα τους να βγαίνει από το ανακριτικό γραφείο με χειροπέδες.

Πριν ξεκινήσει η απολογία της στην ανακρίτρια, κατάθεση έδωσαν στο ανακριτικό γραφείο ένας από τους γιους της, η μεγαλύτερή της κόρη και η θεία της ανήλικης, που στηρίζουν την μητέρα. Η θεία ήταν αυτή που κατάλαβε πρώτη τι ακριβώς είχε συμβεί. Κατά πληροφορίες, η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση ρώτησε για τέσσερα εμβάσματα στον λογαριασμό της - που αυτά οδήγησαν στη σύλληψη - για τις συνομιλίες της και τα μηνύματα με τον Μίχο και την σύζυγό του. Να σημειωθεί ότι τα εμβάσματα φέρεται να προέρχονται από δύο πρόσωπα. Από αυτά το ένα πρόσωπο δεν έχει ταυτοποιηθεί και το δεύτερο δεν έχει συλληφθεί.

Σύμφωνα με ό,τι έχει πει η 12χρονη στις συζητήσεις με τους ειδικούς της αστυνομίας, που ουσιαστικά της παίρνουν κατάθεση, η μητέρα της δεν είχε καταλάβει κάτι. Για τα εμβάσματα είπε πως για όλα της έλεγε τι θα κάνει ο Μίχος, που την απειλούσε. Ετσι πήρε την κάρτα της μητέρας της. Φέρεται να είπε ότι «στης μητέρας μου την κάρτα έμπαινε μόνο το επίδομα παιδιού και την χρησιμοποιούσε μόνο γι' αυτό. Μετά άλλαξε αυτό και το επίδομα έμπαινε στο λογαριασμό του πατέρα μου. Ο Ηλίας μού είχε πει την πρώτη φορά να δω πού βάζει την κάρτα η μητέρα μου. Του την έδινα εγώ καμιά φορά και μου την επέστρεφε μετά από κανά δύο μέρες». Επίσης λέει ότι αυτό έγινε 5 φορές και ότι του έδωσε και τον κωδικό και το IBAN για να τον χειρίζεται αυτός. Το άτυχο κορίτσι επίσης είπε ότι ο Μίχος την πήγαινε και σε οίκο ανοχής που βρισκόταν σε απόσταση δεκαπέντε με είκοσι λεπτά με το αυτοκίνητο και ότι αναγκάστηκε να βρεθεί μέσα στην ίδια μέρα ακόμα και με πέντε πελάτες - βιαστές.

Ο δικηγόρος της 37χρονης μητέρας, Απόστολος Λύτρας, μετά την προφυλάκισή της έκανε λόγο για μια «βιαστική απόφαση, που βασίζεται σε ελάχιστα στοιχεία» και πρόσθεσε ότι η όλη διαδικασία στηρίχτηκε σε ένα «βιαστικό ένταλμα σύλληψης».

Χτες η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, για να διαπιστωθεί αν και άλλα παιδιά της οικογένειας έχουν πέσει θύματα βιασμού ή μαστροπείας.

Επίσης προθεσμία για να απολογηθούν αύριο ζήτησαν και πήραν από την ανακρίτρια οι τρεις κατηγορούμενοι που συνελήφθησαν την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή και κατηγορούνται ότι ήταν στο «πελατολόγιο» του Ηλ. Μίχου και βίασαν το κοριτσάκι. Από τις διαρροές σε ΜΜΕ γίνεται λόγος για έναν 33χρονο, εργαζόμενο σε φαρμακαποθήκη, που σύμφωνα με τον δικηγόρο του θα ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, έναν 36χρονο, διοικητικό υπάλληλο στο Νοσοκομείο «Μεταξά» και έναν 34χρονο επιχειρηματία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη(2024-01-11 00:00:00.0)
Αλλη μια προφυλάκιση(2023-03-01 00:00:00.0)
Και διακίνηση πορνογραφικού υλικού από τον Μίχο(2022-10-27 00:00:00.0)
Νέα στοιχεία για τη δράση του βρώμικου κυκλώματος(2022-10-21 00:00:00.0)
Διευρύνεται ο κύκλος με τους εμπλεκόμενους(2022-10-15 00:00:00.0)
Η σαπίλα αναδίδεται συνεχώς(2022-10-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ