Τετάρτη 13 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
Αγωνιστική απάντηση στην κυβερνητική επίθεση

Σήμερα τα συλλαλητήρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ρόδο

Στο δρόμο του αγώνα συναντιούνται σήμερα οι φοιτητές στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Ρόδο, ενάντια στο νομοσχέδιο για τις μεταπτυχιακές σπουδές και την έρευνα, που εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης κυβερνητικής επίθεσης στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Ετσι, στις 12 το μεσημέρι, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθήνας, θα συγκεντρωθούν φοιτητές, με αποφάσεις των συλλόγων Μαθηματικού, Φυσικού, Χημικού, ΦΕΠΑ (Εστίας Ιλισίων) και ΤΕΑΠΗ (Νηπιαγωγών), να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στην υποβάθμιση των σπουδών και των πτυχίων τους. Μετά την πορεία που θα πραγματοποιήσουν, οι παραπάνω σύλλογοι καλούν και όλους τους υπόλοιπους σε συνάντηση συντονισμού για την κλιμάκωση του αγώνα τους.

Την ίδια ώρα είναι το αγωνιστικό ραντεβού και για τους συναδέλφους τους στη Θεσσαλονίκη, στην πλατεία Χημείου του ΑΠΘ, όπου καλούν οι σύλλογοι Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων, Τοπογράφων, Φυσικού και Ψυχολογικού του πανεπιστημίου. Στη Ρόδο, τις αγωνιστικές αποφάσεις πήραν οι σύλλογοι Μεσογειακών Σπουδών και Παιδαγωγικού και καλούν όλους τους φοιτητές σε αντίστοιχη κινητοποίηση.

Απέναντι στην προοπτική εμπορευματοποίησης της Παιδείας και υποβάθμισης της ανώτατης εκπαίδευσης, οι φοιτητές διεκδικούν να παίρνουν σε προπτυχιακό επίπεδο όλη την επιστημονική γνώση και ειδίκευση πάνω στο επιστημονικό τους αντικείμενο. Απαιτούν κατάργηση του νομοσχεδίου για τα μεταπτυχιακά και του νόμου 2916/01 για τα ΤΕΙ και παλεύουν για μεγάλη αύξηση των δαπανών για την παιδεία, μεταπτυχιακά ενός κύκλου που θα οδηγούν μόνο σε διδακτορικό, Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση Δημόσια και Δωρεάν, χωρίς τον τεχνητό διαχωρισμό σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Δυναμική διαδήλωση πραγματοποιήθηκε χτες και στα Γιάννενα με με πρωτοβουλία των φοιτητικών συλλόγων Χημικού, Μαθηματικού και της ΣΕΙΠ του ΤΕΙ. Λίγο μετά τις 8 το βράδυ, πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο παλιό Πανεπιστήμιο και από εκεί με πορεία κατευθύνθηκαν προς τη Νομαρχία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ