Eurokinissi Sports |
Περνώντας νικηφόρα από την Τούμπα ο αήττητος Παναθηναϊκός διατήρησε την απόσταση ασφαλείας στην κορυφή |
Στην Τούμπα ο Παναθηναϊκός όντας πιο πειστικός και κάνοντας ανατροπή επικράτησε του ΠΑΟΚ με 2-1 φθάνοντας στην πρώτη νίκη στο ίδιο γήπεδο μετά από 5,5 χρόνια και 10 αγώνες αλλά και στη δεύτερη φετινή του επιτυχία σε ντέρμπι (μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ). Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο στο πρώτο μέρος, όπου προηγήθηκαν με τον Ολιβέιρα (18'), χωρίς να κινδυνέψουν ιδιαίτερα. Οι «πράσινοι» ανέβασαν ρυθμούς στην επανάληψη και χτυπώντας από τις πτέρυγες έφθασαν στην ανατροπή με σκόρερ τον Αϊτόρ (51', 73' πέν.) απέναντι στον ΠΑΟΚ που δεν έδειξε αντίδραση στο μεγαλύτερο μέρος της επανάληψης, ενώ του ακυρώθηκε μέσω VAR αρχική υπόδειξη για πέναλτι στις καθυστερήσεις.
Στη Ν. Φιλαδέλφεια η ΑΕΚ με την... αύρα του νέου γηπέδου της ΟPAP Arena κυριάρχησε επί του Ιωνικού πετυχαίνοντας ιστορικής και βαθμολογικής σημασίας νίκη με 4-1 (Γκατσίνοβιτς 6', 65', Γκαρσία 26', Aραούχο 62' - Ελευθεριάδης 93') που την...εκτόξευσε ως μόνη δεύτερη στη βαθμολογία.
Eurokinissi Sports |
Σε ιστορική νίκη επί του Ιωνικού έφθασε η ΑΕΚ στο νέο της γήπεδο ΟPAP Arena |
Στο Πανθεσσαλικό Στάδιο ο Βόλος κυριάρχησε του Αρη φθάνοντας στη νίκη με 2-0 (Ντέλεντιτς 26', Μπαριέντος 60') που τον ανεβάζει βαθμολογικά. Οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν με 10 παίκτες από το 55' λόγω αποβολής του Αλχο.
Καταιγιστικός ήταν ο Παναιτωλικός στα Γιάννενα που στο ντέρμπι της Δυτικής Ελλάδας επικράτησε του γηπεδούχου ΠΑΣ με 4-1 με πρωταγωνιστή τον Καρέλη, ο οποίος σημείωσε χατ τρικ (25', 71' , 87'), και επίσης σκόρερ τον Μορσέι (7'). Για τον ΠΑΣ είχε μειώσει ο Εραμούσπε (34').
Σημαντική βαθμολογική και ψυχολογική ανάσα πήρε ο Αστέρας με τη νίκη στην Τρίπολη επί του ΟΦΗ με 2-0 καθαρίζοντας ουσιαστικά από το πρώτο μέρος (Τιλικα 19', Γκαρντάβσκι 44'). Σεφτέ στις επιτυχίες έκανε η Λαμία που επικράτησε εντός του Λεβαδειακού με 1-0 (Μποάκιε 61').
Σε ένα νέο επεισόδιο της κόντρας της Λίγκας με την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ο πρόεδρος της πρώτης, Β. Μαρινάκης, απέστειλε επιστολή προς τον ομόλογό του της ΕΠΟ, Τ. Μπαλτάκο, με αφορμή την αντίθεση της Ομοσπονδίας στα σχέδια της Λίγκας για επαγγελματική διαιτησία.