Σάββατο 1 Οχτώβρη 2022 - Κυριακή 2 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διεκδικούν ουσιαστική αποκατάσταση

Με κείμενο υπογραφών, ύστερα από πρωτοβουλία του Εξωραϊστικού Συλλόγου Ανθούσας και της Ομάδας Γυναικών Παλλήνης - Ανθούσας - Γέρακα (μέλους της ΟΓΕ), κάτοικοι της περιοχής, πυρόπληκτοι και μη, επαναλαμβάνουν τα δίκαια αιτήματά τους και διεκδικούν λύσεις στα προβλήματα που οξύνονται καθημερινά, ουσιαστικά μέτρα αποκατάστασης της περιοχής, αποζημιώσεις στο 100%.

Συγκεκριμένα απαιτούν: Αποκατάσταση όλων των ζημιών στο 100%, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με ευθύνη του κράτους, ανεξάρτητα αν είναι εντός ή εκτός σχεδίου. Αμεση επιδότηση ενοικίου για όσο διαρκέσει η αποκατάσταση των κατοικιών. Αμεση εφάπαξ οικονομική ενίσχυση όλων των πληγέντων. Περισυλλογή και καθαρισμός των καμένων με ευθύνη του κράτους. Να ληφθεί ειδική μέριμνα για την απομάκρυνση επικίνδυνων υλικών, όπως αμίαντος κ.λπ.

Αμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας και καθαρισμός όλων των ρεμάτων (Γέρακα, Ανθούσας, Παλλήνης). Πάγωμα και αναστολή χρεών σε εφορία, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, τράπεζες. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για μια δεκαετία, μέχρι να αποκατασταθεί το φυσικό περιβάλλον, και μείωση του ΦΠΑ για όλους τους κατοίκους της περιοχής και των επιχειρήσεων.

Ακατάσχετος λογαριασμός πυρόπληκτων, στον οποίο δεν μπαίνουν τα χρήματα των επιδοτήσεων του κράτους. Μέτρα στήριξης των μαθητών των πυρόπληκτων περιοχών. Να απαγορευτεί η υλοτόμηση στο δάσος από εργολάβους και εμπόρους. Με ευθύνη του Δασαρχείου, αποκατάσταση και επαναφορά της δασικής έκτασης.

Αμεση αποκατάσταση του περιβάλλοντα χώρου του Παίδων Πεντέλης από την καταστροφή. Καμία χρέωση για νερό που καταναλώθηκε για τις ανάγκες της πυρόσβεσης με δικά τους μέσα από τους κατοίκους της περιοχής. Αμεση αποζημίωση 100% σε επαγγελματίες της περιοχής κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ