Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οχι στην ιδιωτικοποίηση των κάμπινγκ Επανομής και Αγίας Τριάδας

Μετά την απαξίωση... η ιδωτικοποίηση
Μετά την απαξίωση... η ιδωτικοποίηση
«Οχι στην ιδιωτικοποίηση των κάμπινγκ Αγίας Τριάδας και Επανομής του δήμου Θερμαϊκού. Τα κάμπινγκ να αναπλαστούν με ευθύνη και χρηματοδότηση του κράτους και να προσφέρουν αναβαθμισμένες υπηρεσίες στον λαό της περιοχής, με δωρεάν θεματικές δράσεις πολιτισμού και αθλητισμού».

Τα παραπάνω απαιτεί η ΤΟ Ανατολικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ και καλεί τον λαό της περιοχής να μην επιτρέψει να περάσει το νέο έγκλημα που σχεδιάζει η κυβέρνηση με την ιδιωτικοποίηση των κάμπινγκ Επανομής και Αγ. Τριάδας, για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων που προσβλέπουν σε «επενδύσεις» στην περιοχή.

Με ανακοίνωσή της, η ΤΟ Ανατολικής Θεσσαλονίκης σημειώνει ότι «οι παραλίες και τα κάμπινγκ σε Επανομή και Αγία Τριάδα, έχουν μεγάλη ιστορία, και συνδύαζαν τα χαρακτηριστικά του πράσινου, του δημόσιου χώρου και του μοναδικού αιγιαλού και παραλίας. Αφού αφέθηκαν στην τύχη τους να ρημάζουν, τώρα αντιμετωπίζονται ως "φιλέτα" για επενδύσεις μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων σε αντίθεση με τις ανάγκες του λαού της περιοχής.

Για την κατάσταση αυτή, την ευθύνη έχουν οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ διαχρονικά, ενώ και οι δημοτικές αρχές έχουν σταθεί συνοδοιπόροι των κυβερνήσεων. Μάλιστα η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της ΕΤΑΔ και του ΤΑΙΠΕΔ, παραχώρησε τις παραλίες στους δήμους με την προϋπόθεση να τις παραχωρήσουν σε επιχειρηματίες και να αποδίδουν ετήσιο ποσοστό από τα έσοδα των μισθώσεων στο κράτος. Προετοίμασε το νομοθετικό πλαίσιο και ξεκίνησε τις παραχωρήσεις σε ιδιώτες. Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ, κλιμακώνει τις αρνητικές εξελίξεις».

Σημειώνει ακόμα πως αποτελούν παραμύθι οι εξαγγελίες των κυβερνώντων και της διοίκησης του δήμου για «ανάπτυξη» στην περιοχή, αν δοθεί το κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας από το ΤΑΙΠΕΔ σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που σχεδιάζουν την κατασκευή πολυτελών κατοικιών και μιας μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας στον χώρο των 126 στρεμμάτων.

Η Οργάνωση του ΚΚΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα της περιοχής, να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα, για να ακυρωθούν στην πράξη οι αντιλαϊκοί σχεδιασμοί. «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την παράδοση της "γης και του ύδατος" στους επιχειρηματικούς ομίλους, στον βωμό της ανάκαμψης της κερδοφορίας τους», σημειώνει. Αναδεικνύει την πρόταση του Κόμματος για αξιοποίηση της παραλίας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου με τη μετατροπή του σε πόλο έλξης για όλους τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης για αναψυχή, πολιτισμό, αθλητισμό.

Και τονίζει ότι «η αξιοποίηση συνολικά του παραλιακού μετώπου σε φιλολαϊκή κατεύθυνση προϋποθέτει διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης, τον δρόμο της εργατικής εξουσίας, που με την κοινωνική ιδιοκτησία του συνόλου των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, της βιομηχανίας, του τουρισμού, των δασών, γενικότερα της γης και των φυσικών πόρων, και με επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό μπορεί να διασφαλίσει την ισόρροπη επίδραση του εργαζόμενου ανθρώπου στη φύση και την ανάπτυξη της παραγωγής με κριτήριο τη λαϊκή ευημερία».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ