Σάββατο 17 Σεπτέμβρη 2022 - Κυριακή 18 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
48ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
ΣΤΕΚΙ ΝΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Το ΚΚΕ στην πρωτοπορία για την ανάπτυξη των σύγχρονων εργατικών αγώνων

Η ανάγκη για μαζικό αποφασιστικό λαϊκό αγώνα και ισχυρό ΚΚΕ παντού, ως τη μόνη απάντηση των εργαζομένων στα χειρότερα που έρχονται, αναδείχθηκε μέσα από τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, στο Στέκι Νέων Εργαζομένων, με τίτλο «Συμπόρευση με το ΚΚΕ, για να μπουν στο προσκήνιο οι σύγχρονες ανάγκες μας».

Στη συζήτηση συμμετείχαν ο Γιάννης Φραγγίδης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη «Μαλαματίνα», ο Νίκος Τζανετής, γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων Μεταλλείων και Λατομείων Β. Ελλάδας (ΣΕΜΛΑ), ο Αντώνης Καναβάρης, μέλος του ΔΣ του ΣΕΤΕΠΕ, και η Νεκταρία Παπαδούλη, πρόεδρος της Ενωσης Λογιστών Θεσσαλονίκης, στέλεχος του ΚΚΕ, που παρουσίασε την πρόταση του Κόμματος, τη μόνη ελπιδοφόρα για να έρθουν στο προσκήνιο και να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Ο Γιάννης Φραγγίδης μίλησε για τον ηρωικό απεργιακό αγώνα που δίνουν για δεύτερο μήνα οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «Μαλαματίνα», κόντρα στο μπλοκ εργοδοσίας, κυβέρνησης και μηχανισμών καταστολής, απαιτώντας ανάκληση των απολύσεων και υπογραφή ΣΣΕ. Αναφέρθηκε στο ιστορικό της αντεργατικής επίθεσης που δέχονται από τη νέα ιδιοκτησία αλλά και στην πολύμορφη αλληλεγγύη που εκφράστηκε στον αγώνα τους, που, όπως είπε, «μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε».

Ο Αντώνης Καναβάρης αναφέρθηκε στην πείρα του αγώνα των εργαζομένων της «e-food» τονίζοντας ότι με τη στήριξη των κλαδικών σωματείων το πλαίσιο πάλης τους δεν περιορίστηκε στο να μην απολυθεί κανείς εργαζόμενος αλλά έθεσαν και τα θέματα που έχουν να κάνουν με τους όρους αμοιβής, την προστασία των διανομέων κ.λπ.

Ο Νίκος Τζανετής μετέφερε την πείρα του αγώνα των μεταλλωρύχων και το παράδειγμα των μεταλλείων, που, όπως είπε, με την απόλυση των 92 μεταλλωρύχων και την ανακοίνωση της «Ελληνικός Χρυσός» που εξηγούσε ότι διέκοψε τη σύμβαση με την εταιρεία - εργολάβο για να μειώσει το εργατικό κόστος μαρτυρά ποιος πληρώνει πραγματικά.

Η Νεκταρία Παπαδούλη ανέδειξε ότι το ΚΚΕ βρίσκεται μπροστά σε όλους τους αγώνες των εργαζομένων. Οτι δίνει το χέρι σε όποιον σηκώνεται, σε όποιον αγωνίζεται να αλλάξει αυτή η κοινωνία. «Για το Κόμμα μας, είναι σημαντικό να δημιουργούνται εστίες αντίστασης ειδικά μέσα στους χώρους δουλειάς, εκεί που γεννιέται η εκμετάλλευση, εκεί που ο εργαζόμενος μπορεί να δείξει πραγματικά τη δύναμή του. Στεκόμαστε δίπλα με όλους τους τρόπους και αξιοποιώντας όλα τα μέσα».

Μεταξύ άλλων πρόσθεσε: «Αναδεικνύουμε το ποιος είναι ο ένοχος, ποιος είναι απέναντί μας και βέβαια δείχνουμε τη διέξοδο. Μια κοινωνία όπου θα μπορούμε να ζήσουμε αξιοπρεπώς με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. Και ακριβώς επειδή το ΚΚΕ έχει Πρόγραμμα, έχει σχέδιο που αποδεικνύει ότι μπορούμε να ζήσουμε με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες της τεχνολογίας και της παραγωγής, μπορεί να εμπνέει, να συμβάλλει στο να δημιουργούνται αντοχές μπροστά στις δυσκολίες και τις τρικλοποδιές που θα προσπαθήσουν να βάλουν στους αγώνες.

Δίνουμε λοιπόν και θα συνεχίσουμε να δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να μετρήσουμε κι άλλους νικηφόρους αγώνες».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ