Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»
Για τη συγκρότηση του προεδρείου της ΟΛΜΕ

«Δεν χωράει καμία αναμονή - καμία αυταπάτη, τώρα η Ομοσπονδία και οι ΕΛΜΕ να μπουν μπροστά, να οργανώσουν την πάλη με βάση τις σύγχρονες ανάγκες των συναδέλφων και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών» σημειώνει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών», με αφορμή τη σύγκληση για τρίτη φορά του ΔΣ της ΟΛΜΕ με σκοπό τη συγκρότηση του προεδρείου.

Η ΑΣΕ στήριξε την πάγια θέση που έχει σε όλα τα σωματεία του κλάδου για αντιπροσωπευτικό - αναλογικό προεδρείο με βάση την εκλογική δύναμη της κάθε παράταξης. Οπως σημειώνει απευθυνόμενη στους εκπαιδευτικούς, «δυστυχώς για μια ακόμα φορά η διαδικασία αυτή δεν ολοκληρώθηκε, παρότι ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ και ΠΕΚ συμφώνησαν και στις 3 προηγούμενες συνεδριάσεις με αυτή τη θέση. Είναι πρωτοφανές στην ιστορία της Ομοσπονδίας η συγκρότηση του Προεδρείου να γίνεται σε δόσεις και να μην έχει ολοκληρωθεί ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η σχολική χρονιά.

Η ηγεσία των "Παρεμβάσεων" επέμεινε στη γνωστή και αδιέξοδη θέση: "Για προγραμματικό προεδρείο, το οποίο δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί με τον υπάρχοντα συσχετισμό", αναπολώντας προφανώς την περίοδο της προγραμματικής τους σύγκλισης με τις δυνάμεις των ΣΥΝΕΚ.

Στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις εκλέχθηκε πρόεδρος από την παράταξη της ΔΑΚΕ, γραμματέας από την παράταξη των ΣΥΝΕΚ, αντιπρόεδρος από την "Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών". Μόλις η διαδικασία έφτασε στην εκλογή του ταμία, που αναλογεί στην τέταρτη δύναμη ("Παρεμβάσεις"), με βάση τη θέση μας για αναλογικό και αντιπροσωπευτικό προεδρείο το οποίο και προτείναμε, η παράταξη της ΔΑΚΕ ζήτησε διακοπή της διαδικασίας.

Θεωρούμε ότι αυτή η αναβλητικότητα στη συγκρότηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ αποπροσανατολίζει τη συζήτηση στο ίδιο το ΔΣ, δημιουργώντας δυσκολίες στην ίδια την Ομοσπονδία να παίξει τον ρόλο της σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο τόσο για τον κλάδο όσο συνολικά για τους εργαζόμενους», σημειώνει η ΑΣΕ.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org