Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
«Οι απαράδεκτες ενέργειες της δημοτικής αρχής θα πέσουν στο κενό»

Την οργανωμένη απομάκρυνση του πολιτικού υλικού ενημέρωσης για το 48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» καταγγέλλουν ΚΝΕ και «Λαϊκή Συσπείρωση»

Παράσταση διαμαρτυρίας στον αντιδήμαρχο Οικονομικών του δήμου Θεσσαλονίκης, Μιχάλη Κούπκα, πραγματοποίησαν χτες το πρωί μέλη της ΚΝΕ μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Θεσσαλονίκης Μιχάλη Κωνσταντινίδη, καταγγέλλοντας την επιχείρηση απομάκρυνσης του πολιτικού υλικού ενημέρωσης για το 48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».

Η δημοτική αρχή Θεσσαλονίκης επιστράτευσε προχτές ειδικά συνεργεία καθαριότητας, ακόμα και μηχανήματα με σκάλες - γερανούς για τον παραπάνω σκοπό, την ώρα που, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, «δεν έχει δείξει τον ίδιο ζήλο για το ζήτημα της καθαριότητας και τα προβλήματα που ταλανίζουν γειτονιές της Θεσσαλονίκης. Ταυτόχρονα δεν ενοχλείται από αντίστοιχου τύπου εμπορικές διαφημίσεις και υλικά, που μάλιστα παραμένουν ανέγγιχτα ενώ οι δραστηριότητες αυτές έχουν ολοκληρωθεί ακόμα και τον προηγούμενο Φεβρουάριο».

Στην ανακοίνωση ξεκαθαρίζεται πως «όπως κάθε προηγούμενη προσπάθεια να μπούνε εμπόδια στην πολιτική δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στη Θεσσαλονίκη και σε όλη την Ελλάδα, έτσι και αυτή τη φορά, οι απαράδεκτες ενέργειες της δημοτικής αρχής θα πέσουν στο κενό. Η καλύτερη απάντηση σε όσους ενοχλούνται από το περιεχόμενο και τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" είναι η μαζική συμμετοχή λαού και νεολαίας και τις τρεις μέρες του Φεστιβάλ, 15-16-17 Σεπτέμβρη, στο πρώην Στρατόπεδο Καρατάσιου».

Τις ενέργειες της δημοτικής αρχής καταγγέλλει και η «Λαϊκή Συσπείρωση» Θεσσαλονίκης, η οποία σε ανακοίνωσή της σχολιάζει πως για τη διοίκηση Ζέρβα, «το πρόβλημα της πόλης είναι οι αφίσες. Δεν είναι η βρώμικη πόλη, ο απαράδεκτος ΟΑΣΘ, το ατελείωτο και πανάκριβο ΜΕΤΡΟ, η έλλειψη σχολείων και δομών Υγείας, η εκτόξευση των ενοικίων κ.λπ.» και προσθέτει πως «μεθοδευμένα κλείνει τα μάτια στη διαρκή έλλειψη καθαριότητας, το υπ' αριθμ. 1 πρόβλημα της πόλης κατά τη γνώμη των κατοίκων της, δημιουργώντας με την απαξίωσή της τις προϋποθέσεις να δικαιολογήσει την παράδοση και αυτού του "χρυσοφόρου" τομέα στα ιδιωτικά συμφέροντα. Δείχνει όμως ιδιαίτερη ευαισθησία όταν φορά τα ιδεολογικά, πολιτικά και κομματικά της γυαλιά για να εντοπίσει και να κατεβάσει τις αφίσες της ΚΝΕ, εργατικών σωματείων κ.λπ. καθώς μόνο αυτές "βρωμίζουν" τη πόλη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ