Τρίτη 30 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΟΛΥΝΕΚΡΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Πάνω από 1.000 θύματα και τεράστιες καταστροφές

Τους 1.100 εκτιμάται ότι πλησιάζουν μόνο τα επίσημα καταγεγραμμένα θύματα που μετρά το Πακιστάν από τον Ιούνη εξαιτίας των μεγάλων πλημμυρών, που συνδέονται με τους μουσώνες (ισχυρούς εποχικούς ανέμους) και φέρνουν στην επιφάνεια την απουσία στοιχειώδους αντιπλημμυρικής προστασίας μίας ακόμα χώρας με μεγάλο πλούτο αλλά εκατομμύρια πάμφτωχου λαού.

Σύμφωνα με την Εθνική Αρχή Αντιμετώπισης Καταστροφών (NDMA) 1 στους 7 Πακιστανούς έχει πληγεί από τις πλημμύρες (πάνω από 33 εκατομμύρια άνθρωποι) και σχεδόν ένα εκατομμύριο σπίτια έχουν καταστραφεί ή υποστεί σοβαρές ζημιές. Το ίδιο ισχύει και για πάνω από 800.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης και πάνω από 3.400 χιλιόμετρα δρόμων, ενώ 157 γέφυρες έχουν παρασυρθεί από τα νερά. Ο Ινδός ποταμός εμφανίζεται έτοιμος να υπερχειλίσει, μετατρέποντας σε εφιάλτη τους τεράστιους όγκους υδάτων, που με κατάλληλη αξιοποίηση της σύγχρονης επιστημονικής γνώσης θα μπορούσαν να δώσουν λύσεις σε μια σειρά ζητήματα.

Το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας Σιντ (νοτιοανατολικά) εξακολουθούσε και χτες να βρίσκεται κάτω από το νερό, δυσχεραίνοντας μεταξύ άλλων και το έργο των σωστικών συνεργείων.

Οι αρχές έκαναν λόγο για τις χειρότερες βροχοπτώσεις «εδώ και 30 χρόνια», ενώ χτες το απόγευμα πακιστανικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι το ΔΝΤ αποφάσισε να αποδεσμευτούν άμεσα δύο ακόμα δόσεις (ύψους 1,2 δισ. δολαρίων) που έχουν εγκριθεί στο πλαίσιο «προγράμματος διάσωσης» της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ