Σάββατο 27 Αυγούστου 2022 - Κυριακή 28 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Σε κίνδυνο η ζωή των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές

Να απελευθερωθούν άμεσα!

Την άμεση απελευθέρωση των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατούμενων από τις ισραηλινές φυλακές ζητά το ΚΚΕ, τονίζοντας ότι η ζωή τους βρίσκεται σε κίνδυνο.

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος σημειώνει τα εξής:

«Η απάνθρωπη καταστολή του ισραηλινού κράτους σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης, που αγωνίζεται ενάντια στην πολύχρονη ισραηλινή κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών, έχει οδηγήσει στις ισραηλινές φυλακές 4.550 Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους, μεταξύ των οποίων 31 γυναίκες και 175 ανήλικα παιδιά, ενώ 700 από αυτούς χαρακτηρίζονται "διοικητικοί κρατούμενοι" και βρίσκονται στις φυλακές χωρίς δίκη ή απαγγελία κατηγορίας.

Το κράτος του Ισραήλ, έχοντας τη στήριξη των ΗΠΑ, της ΕΕ και διαχρονικά των ελληνικών κυβερνήσεων, εφαρμόζει εδώ και χρόνια μια μεθοδική συρρίκνωση των δικαιωμάτων των πολιτικών κρατουμένων, καταπατώντας κάθε είδους διατάξεις του λεγόμενου "ανθρωπιστικού δικαίου".

Σήμερα βρίσκεται σε κίνδυνο η ζωή δεκάδων πολιτικών κρατουμένων οι οποίοι, αντιδρώντας στην κατάφωρη καταπάτηση των δικαιωμάτων τους, έχουν προχωρήσει σε απεργία πείνας.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την ισραηλινή κατοχή και απαιτεί να τερματιστεί το καθεστώς των πολιτικών κρατουμένων και των διώξεων.

Καλούμε την εργατική τάξη και τον λαό μας να ενισχύσουν την αλληλεγγύη τους στην πολύμορφη αντικατοχική δράση του Παλαιστινιακού λαού, και να απαιτήσουν και από την ελληνική κυβέρνηση να ζητήσει την άμεση απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων που βρίσκονται στις ισραηλινές φυλακές.

Λευτεριά στην Παλαιστίνη!».

Στη Δυτική Οχθη η βία των ισραηλινών κατοχικών αρχών εντείνεται, καθώς όσο περνά ο καιρός αυξάνονται οι συλλήψεις χωρίς κατηγορίες ή και χωρίς την παραμικρή προσχηματική αιτιολογία, γεγονός που αναγκάζει τους κρατούμενους ή και μέλη της οικογένειάς τους να χρησιμοποιήσουν το έσχατο μέσο, που είναι η απεργία πείνας.

  • Καθώς αυξάνονται οι επιδρομές των ισραηλινών κατοχικών αρχών στην Παλαιστίνη, οι συλλήψεις και οι φυλακίσεις χωρίς κατηγορίες ή δίκες, σε άθλιες συνθήκες, εντείνεται και η πάλη των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων με κάθε μέσο που διαθέτουν. Από μία κλωστή κρέμεται η ζωή του 40χρονου απεργού πείνας Χαλίλ Αουαντέχ, πατέρα τεσσάρων παιδιών, ο οποίος στερείται τροφή από τον περασμένο Μάρτη. Ζωτικά όργανά του έχουν υποστεί σοβαρές βλάβες και μπορεί να πεθάνει ανά πάσα στιγμή. Την περασμένη βδομάδα ξεκίνησε απεργία πείνας και η 58χρονη Μουκάραμ Κουρτ, που διαμαρτύρεται για την άδικη κράτηση του 28χρονου γιου της, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή εδώ και δυόμισι μήνες χωρίς να του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ