Παρασκευή 29 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ «ΝΑΖΙΜ ΧΙΚΜΕΤ»
Εγκαινιάστηκε η έκθεση Ελλήνων και Τούρκων καλλιτεχνών

Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία προχτές Τετάρτη τα εγκαίνια της κοινής έκθεσης Ελλήνων και Τούρκων καλλιτεχνών στην Κωνσταντινούπολη με τίτλο «Κάτω απ' τον ίδιο ουρανό, γύρω απ' την ίδια θάλασσα».

Πρόκειται για συνεργασία της καλλιτεχνικής ομάδας FireArt και του Κέντρου Πολιτισμού «Ναζίμ Χικμέτ» με αφορμή τα δεινά του πολέμου και με συμμετοχή 25 καλλιτεχνών. Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη έως και τις 21 Αυγούστου, ενώ θα συνεχιστεί έπειτα σε Θεσσαλονίκη και Μόναχο.

Στα εγκαίνια παρουσιάστηκε η διαδραστική performance «Το κουτί», με θέμα τα αδιέξοδα του καπιταλισμού. Η ομάδα Β+6 παρουσίασε ένα χορευτικό δρώμενο με θέμα τον πόλεμο και το κυνήγι του κέρδους.

Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου, ανάμεσα στους οποίους και η ανιψιά του Ναζίμ Χικμέτ, γλύπτρια Αϊσέ Γιαλτιρίμ.

Η καλλιτεχνική ομάδα FireArt αποτελείται από καλλιτέχνες που ζουν στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα. Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση ενώνονται με τους Τούρκους συναδέλφους τους για να πολεμήσουν ενάντια στο υπάρχον εκμεταλλευτικό σύστημα και να οικοδομήσουν μαζί ένα ειρηνικό μέλλον, μέσα από κοινή δράση και σκέψη, και σύμφωνα με αυτόν τον σκοπό δημιουργούν τα έργα τους.

Από την performance των εγκαινίων
Από την performance των εγκαινίων
Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

Χαρά Αμοιρίδου, B +6 ομάδα χορού, Safiye Baσar, Seda Boy, Νίκος Γαλαζούδης, Ευγένιος Γκαλκίν, Εμπρου Γιουσούφ, Αναστασία Καλτσή, Levent Karaoglu, Γιώργος Κιτσούκης, Omer Kocag, Ανδριάννα Κουμεντάκου, Χρύσα Κοφίνα, Νεφέλη Κυριάκου, Ευπραξία Μπαντάζου, Δέσποινα Shekine Nainti, Αρχοντία Παπαγεωργίου, Γιάννης Πρώιος, Χαράλαμπος Τουμπέκης, Μάρκος Τραϊτοράκης και Νάσος Χαλκίδης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ